UPDATE: Declic, denunț la DNA. Cîțu, prima reacție

Foto: Guvern
Foto: Guvern

Denunț depus la DNA pe numele lui Florin Cîțu și Mioarei Costin!

UPDATE: Florin Cîțu a fost întrebat dacă are vreun comentariu după ce Declic a anunțat că vineri va depune un denunț la DNA pe numele său.

 

”Nu trebuie să răspund!”, a zis Florin Cîțu.

 

----

Reprezentanții Declic, alături de avocați, vor depune vineri, 30 iulie, la ora 11.30, denunțul pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală. 

Reprezentanții Declic vor fi însoțiți de avocatul Toni Decean.

Încă de săptămâna trecută, comunitatea Declic a anunțat că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. 

Decizia a venit după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal. Denunțul a fost redactat de avocații Declic și va fi depus vineri, 30 iulie, la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților sunt suportate din donațiile membrilor Comunității Declic. 

Suspiciuni potrivit cărora premierul Florin Cîțu ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu

 

”Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan. 

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului, au mai transmis reprezentanții comunității Declic într-un comunicat remis DC News.

Mioara Costin a demisionat din funcția de consilier de stat

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce comunitatea Declic transmisese că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. Decizia de eliberare din funcție a fost publicată joia trecută în Monitorul Oficial.

Mioara Costin este fosta jurnalistă de la Realitatea care ar fi creat documentul care conținea strategia anti-Orban a lui Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel