Inițiativă inedită a primarului Sucevei. Ce părere ai?

Ion Lungu
Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că amenzile neachitate au devenit o problemă pentru administraţiile locale şi a prezentat și o soluție pentru rezolvarea acestei situații. Edilul susține că ar fi bine ca aceste amenzi să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii.

Ion Lungu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că amenzile neachitate pe care administraţiile locale le au de încasat sunt foarte mari. El a dat exemplu Primăria Suceava care are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi, procedurile fiind greoaie.

Primarul a spus că în multe cazuri amenzile sunt mai mici decât costurile aferente recuperării lor.

Ion Lungu consideră că în anumite situaţii, când se constată imposibilitatea ca persoana amendată să achite amenda, aceasta să fie transformată în zile de muncă în folosul comunităţii prin hotărâre a Consilliului Local şi nu doar a instanţei.

Primarul a spus că a discutat despre această situaţia cu senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care urmează să elaboreze un proiect de lege în acest sens.

Donţu a declarat pentru mediafax că lucrează la o iniţiativă legislativă în acest sens, dar că până la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, cum ar fi o reglementare privind înfiinţarea parcurilor industriale.

De Ce News vă invită să vă exprimați părerea în legătură cu acest subiect. Sunteți de acord cu inițiativa primarului Ion Lungu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel