EXCLUSIV  Ingerințe ucrainene în alegerile din Ungaria? Hartmann: Este un subiect electoral, într-o zonă foarte inflamabilă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nicolás Perondi)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nicolás Perondi)

H.D.Hartmann a comentat declarațiile lui Peter Szijjarto, şeful diplomaţiei de la Budapesta, care a afirmat că ar exista ingerinţe din partea Ucrainei în alegerile din Ungaria.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a acuzat miercuri Ucraina că încearcă să se amestece în alegerile legislative ce vor avea loc duminică în Ungaria, Kievul dorind ca acest scrutin să fie câştigat de opoziţia ce încearcă să-l înlăture de la putere pe premierul conservator Viktor Orban, relatează agenţiile MTI şi EFE.

"Este un subiect electoral, într-o zonă foarte inflamabilă"

"M-a amuzat chestiunea asta. Domnule, sunt eroi adevăraţi pe câmpul de luptă ucraineni, au o îndârjire care merită tot respectul, dar să îmi spui acum că săracii încearcă nu ştiu cum să îţi influenţeze ţie alegerile mie mi se pare... Sigur, este un subiect electoral, într-o zonă foarte inflamabilă, pentru că subiectul Ucraina este inflamabil. Uită-te numai în România ce inflamaţii sunt pe aici şi ce zonă inflamabilă este. Pentru toată lumea este o zonă foarte sensibilă şi un subiect foarte sensibil războiul de ocupare a Ucrainei de către Rusia. Dar nu cred că ucraineni vor încerca...

Ministrul de Externe se referea şi la declaraţia preşedintelui Zelenski care face un apel personal la premierul Orban să înțeleagă şi să aprobe tranzitul armelor prin Ungaria către Ucraina. (...) Cel mai bun război câştigat pentru Ungaria este cel la care nu va participa niciodată. Iată deci o declarație publică a neimplicării. Că poziţiile lui Orban sunt apropiate de Putin, că Orban, în 13 ani, s-a văzut de 14 ori cu Putin, că are simpatie pentru politicianul Putin şi pentru preşedintele Putin în acelaşi timp asta nu a fost un secret", a spus H.D.Hartmann, în emisiunea Geostrategica, de la DCNews TV.

Promisiuni pentru guvernul ucrainean

 

"Stânga ungară menţine o coordonare strânsă cu reprezentanţii guvernului ucrainean”, căruia i-a promis că, dacă va câştiga alegerile duminică, va trimite arme Ucrainei şi va vota pentru sancţiuni europene care să vizeze exporturile ruse de petrol şi gaze naturale, a spus Szijjarto într-un mesaj video pe Facebook, făcând referire şi la unele articole din presă despre o colaborare între Kiev şi opoziţia ungară, dar fără dovezi concrete, scrie Agerpres.

Ministrul ucrainean de externe i-a telefonat ambasadorului ucrainean la Budapesta pentru „a discuta opţiuni despre cum să influenţeze rezultatele alegerilor în Ungaria”, a mai susţinut Szijjarto. Acesta a insistat şi asupra discursurilor în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat în diferite foruri internaţionale „atacuri constante la adresa Ungariei şi a guvernului ei pentru refuzul de a trimite arme Ucrainei sau de a vota pentru sancţiuni care ne pun în pericol aprovizionarea cu energie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel