Infrastructura critică a SUA, vizată de hackeri chinezi care așteaptă ”momentul potrivit pentru a da o lovitură devastatoare”, avertizează directorul FBI

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut directorul FBI, Christopher Wray.

Hackeri care au legături cu guvernul chinez au pătruns în infrastructura critică a SUA și așteaptă ”momentul potrivit pentru a da o lovitură devastatoare”, a declarat joi directorul FBI, Christopher Wray.

O campanie chineză de hacking în curs de desfășurare, cunoscută sub numele de Volt Typhoon, a reușit să obțină acces la numeroase companii americane din telecomunicații, energie, apă și alte sectoare critice, 23 de operatori de conducte fiind vizați, a declarat Wray într-un discurs susținut la Universitatea Vanderbilt.

China își dezvoltă ”abilitatea de a provoca distrugeri fizice în infrastructura noastră critică la momentul ales de ea”, a declarat Wray la Summitul Vanderbilt 2024 privind conflictele moderne și amenințările emergente. ”Planul este să aplice lovituri împotriva infrastructurii civile pentru a încerca să inducă panică”, a mai declarat directorul FBI, conform Reuters.

Wray a declarat că este dificil de determinat intenția acestei pre-poziționări cibernetice, care a fost aliniată la intenția mai largă a Chinei de a descuraja SUA să apere Taiwanul.

Tensiuni între China și Taiwan

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca teritoriu propriu și nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce insula sub controlul ei. Taiwanul se opune cu fermitate pretențiilor de suveranitate ale Chinei și afirmă că numai populația insulei poate decide asupra viitorului ei.

La începutul acestei săptămâni, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe a declarat că Volt Typhoon nu are de fapt nicio legătură cu guvernul chinez, ci face parte dintr-un grup criminal care se ocupă cu hackingul de tip ransomware.

Într-o declarație, ambasada Chinei la Washington a revenit asupra comentariului purtătorului de cuvânt al MAE: ”Anumite persoane din SUA au folosit urmărirea originii atacurilor cibernetice ca instrument pentru a lovi și a înscena China, susținând că SUA sunt victimele, în timp ce este invers, și politizând problemele de securitate cibernetică”.

Wray a declarat că hackerii chinezi au operat o serie de botnet-uri - constelații de computere personale și servere compromise din întreaga lume - pentru a-și ascunde activitățile cibernetice răuvoitoare. Companiile americane din sectorul privat din domeniul tehnologiei și al securității cibernetice au atribuit anterior Volt Typhoon Chinei, inclusiv rapoarte ale cercetătorilor în domeniul securității de la Microsoft și Google.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel