EXCLUSIV  Indiciul care ar arăta că Iohannis va fi numit la șefia CE. Marius Tudor, din Parlamentul European: Un semnal politic puternic

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis urmează să se adreseze plenului Parlamentul European în data de 7 februarie 2024.

Președintele României urmează să se adrese plenului Parlamentul European, miercuri, 7 februarie 2024, iar acest lucru ar fi, potrivit lui Marius Tudor, consilier politic, un indiciu care ar arăta că șefia Consiliului European va fi preluată de către Klaus Iohannis.

"Președintele României se va adresa plenului Parlamentului European, miercuri, 7 februarie 2024. Tema dezbaterii, „Aceasta este Europa”, dă un semnal politic puternic pentru ce va însemna conducerea Uniunii Europene după alegerile europarlamentare din perioada 6-9 Iunie 2024.

În perioada 6-7 Martie 2024, la București, va avea loc Congresul Partidului Popularilor Europeni, familie politică din care face parte Partidul Național Liberal.

Ursula von der Leyen va fi, din nou, propusă pentru încă un mandat la șefia Comisiei Europene. Roberta Metsola, la fel, pentru șefia Parlamentului European.

Klaus Iohannis, potențial președinte al Consiliului European

Mai rămâne, însă, șefia Consiliului European, deținută, acum, de belgianul Charles Michel, care ar fi trebuit să lase locul liber pentru candidatura la alegerile europarlamentare din partea partidului său neo-liberal Mișcarea Reformistă. În urma presiunilor politice se pare că acesta va continua până în noiembrie 2024 la conducerea Consiliului European. Chiar și așa, pe cine va propune PPE pentru șefia Consiliului European?

De ce va vorbi, în plenul Parlamentului European, Klaus Iohannis, tocmai acum, adică înainte cu o lună de Congresul Popularilor Europeni? Pentru că au nevoie de un candidat la șefia Consiliului European, iar plenara de la Strasbourg, din această săptămână, este ocazie perfectă pentru neo-liberalii de la PPE să dovedească întregii lumi că Klaus Iohannis este un potențial președinte de Consiliu European (...)", a declarat Marius Tudor pentru DC NEWS.

Marius Tudor: Un aspect înfricoșător

În plus, Marius Tudor susține că nu este exclus ca Charles Michel să se răzgândească și să decidă să candideze la alegerile pentru Parlamentul European.

"Mai mult, Ungaria lui Viktor Orban va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2024 și o va duce până în decembrie 2024. Aspect înfricoșător pentru neo-liberali. Și totuși, ce se va întâmpla după ce Charles Michel își termină mandatul? Sau ce se va întâmpla dacă își va schimba opinia, din nou, și va merge la alegerile pentru Parlamentul European sau dacă va fi propus pentru un portofoliu de Comisar European înainte de încheierea mandatului?” este subiectul de discuție ridicat de Marius Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel