EXCLUSIV  Indicele Masă Corporală și longevitatea. Cum îți calculezi riscul pentru anumite boli /VIDEO

Indicele Masă Corporală și longevitatea. Cum îți calculezi riscul pentru anumite boli /VIDEOEXCLUSIVDescriere foto: Lector univ. Elena Pogurschi, consultant nutriționist

Lector univ.  Elena Pogurschi, consultant nutriționist, vine la Interviurile Spectacola și DC News, joi, de la ora 18:00, pentru a explica totul despre Indicele Masă Corporală (IMC) și legătura acestuia cu longevitatea. 

Nu doar persoanele care au călcat pragul unui nutriționist sunt deja familiarizate cu Indicele masă corporală (sau Body Mass Index), ci și persoanele care în ultimii 5 ani au făcut un control medical. Indicele masă corporală este un indicator cu recunoaștere științifică și se obține ușor, printr-un calcul matematic în care sunt incluși doi parametri: înălțimea și greutatea corporală.

Valoarea IMC se obține raportând greutatea la dublul înălțimii (exemplificare: un adult  cu 75 kg și o înălțime de 1,82 m va înregistra o valoare de 22,64 a IMC) .

Un IMC ridicat poate semnala că persoana respectivă prezintă un risc pentru anumite boli. Pe de altă parte, un IMC scăzut poate fi, de asemenea, un semnal de alarmă că sănătatea este în pericol. 

Care este legătura dintre IMC și longevitate, dar și care sunt bolile care pot fi prevenite printr-un calcul simplu, aflați  joi, de la ora 18:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și  DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel