Independență Catalunia. Spania îl amenință cu închisoarea pe premierul separatist

Premierul separatist al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a fost amenințat pentru prima dată cu închisoarea de un reprezentant al autorităților de la Madrid. 

Procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza, a declarat luni, într-un interviu pentru postul de radio Onda Cero, preluat de Reuters, că posibilitatea unei condamnări penale a lui Puigdemont rămâne deschisă.

Potrivit magistratului, printre acuzațiile care i-ar putea fi aduse liderului separatist se numără deturnarea de fonduri publice.

Puigdemont a reafirmat public că referendumul pentru independența Cataloniei va avea loc la 1 octombrie, în ciuda avertismentelor repetate din partea guvernului Spaniei și a unor decizii judecătorești împotriva consultării populare. "Confirm că vor fi urne și buletine de vot, precum și ceva chiar mai important pentru desfășurarea unui referendum: votanți", a declarat el postului de radio France Inter.

Poliția spaniolă a anunțat luni că a convocat 17 persoane suspectate că au dezvoltat site-uri web cu informații despre desfășurarea referendumului declarat ilegal de Curtea Constituțională. Polițiștii au început de mai mult de o săptămână ia măsuri împotriva separatiștilor; printre altele, forțele de ordine au confiscat câteva milioane de buletine de vot și au arestat 14 înalți funcționari implicați în organizarea votării, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel