Independență Catalonia. Puigdemont: Regele a ignorat milioane de oameni

Șeful executivului separatist catalan, Carles Puigdemont, i-a reproșat miercuri regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, că în discursul său de marți a "ignorat deliberat" milioane de catalani, transmite AFP.

"Regele adoptă discursul și politicile guvernului Rajoy care au fost catastrofale pentru Catalonia și ignoră deliberat milioane de catalani care nu gândesc ca ei", a spus Puigdemont, la televiziunea catalană.

"El a acceptat să-și asume un rol inadecvat, acela de a căuta doar să niveleze terenul pentru decizii pe care guvernul spaniol le studiază de mult timp cu scopul de a lichida aspirațiile la suveranitate ale poporului catalan", a mai declarat el.

Puigdemont a afirmat că a primit mai multe oferte de mediere pentru rezolvarea conflictului cu Madridul și a acuzat guvernul spaniol că nu a acceptat niciuna.

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, i-a acuzat marți seara pe liderii catalani care militează pentru independența regiunii că s-au situat "în afara dreptului și a democrației" și a anunțat că statul va trebui să asigure ordinea constituțională.

"Aceste autorități, de o manieră clară și categorică, s-au situat total în afara dreptului și a democrației", a declarat Felipe al VI-lea, într-o rară alocuțiune televizată, susținută la două zile după organizarea în Catalonia a unui referendum interzis pentru autodeterminare, a cărui finalitate este, potrivit suveranului, "de a proclama ilegal independența", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel