Independență Catalonia. Puigdemont, marele anunț în Parlament. VIDEO

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Liderul separatist catalan, Carles Puigdemont a declarat independența Cataloniei, dar a cerut Parlamentului SUSPENDAREA ei imediată pentru a ajunge la un compromis cu Uniunea Europeană și cu autoritățile de la Madrid. 

Liderul catalan și-a început discursul prin a critica acțiunile represive ale Guvernului de la Madrid în încercarea de a opri referendumul din Catalonia. El a spus că nimic nu a putut opri scrutinul care a avut loc.

Ulterior a venit și declarația de independență și imediat suspendarea ei. Iată declarația liderului catalan:

"Conform rezultatului la referendum, Catalonia și-a câștigat dreptul de a fi un stat independent: și-a câștigat dreptul de a fi ascultată și respectată. Votul a arătat că oamenii vor independența. Îmi asum mandatul pe care mi l-au încredințat oamenii pentru a declara Catalonia un nou stat, sub forma unei republici. Totodată, astăzi propun Parlamentului catalan să suspendăm declarația de independență pentru a putea ajunge la o soluție de compromis, " a spus Puigdemont. 

Puigdemont a spus că dorește negocieri cu Europa, în urma mai multor solicitări din partea comunității. Până la găsirea unei soluții, toate efectele produse de declarația de independență vor fi înghețate. 

Mai jos puteți urmări întregul discurs: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel