Independență Catalonia. Puigdemont, marele anunț în Parlament. VIDEO

Bogdan Bolojan / 10 oct 2017 / 20:35 Salveaza PDF Comentarii
Puigdemont ameninţă: Situația va fi "și mai gravă"
Puigdemont ameninţă: Situația va fi "și mai gravă"

Liderul separatist catalan, Carles Puigdemont a declarat independența Cataloniei, dar a cerut Parlamentului SUSPENDAREA ei imediată pentru a ajunge la un compromis cu Uniunea Europeană și cu autoritățile de la Madrid. 

Liderul catalan și-a început discursul prin a critica acțiunile represive ale Guvernului de la Madrid în încercarea de a opri referendumul din Catalonia. El a spus că nimic nu a putut opri scrutinul care a avut loc.

Ulterior a venit și declarația de independență și imediat suspendarea ei. Iată declarația liderului catalan:

"Conform rezultatului la referendum, Catalonia și-a câștigat dreptul de a fi un stat independent: și-a câștigat dreptul de a fi ascultată și respectată. Votul a arătat că oamenii vor independența. Îmi asum mandatul pe care mi l-au încredințat oamenii pentru a declara Catalonia un nou stat, sub forma unei republici. Totodată, astăzi propun Parlamentului catalan să suspendăm declarația de independență pentru a putea ajunge la o soluție de compromis, " a spus Puigdemont. 

Puigdemont a spus că dorește negocieri cu Europa, în urma mai multor solicitări din partea comunității. Până la găsirea unei soluții, toate efectele produse de declarația de independență vor fi înghețate. 

Mai jos puteți urmări întregul discurs: loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +6    Negative: -4

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE2