Sănătatea, astăzi, este poate înțeleasă greșit: sănătatea ne este asigurată de buna funcționare a organismului, în armonie cu natura, nu dacă ne dezinfectăm suprafețele ca să evităm...
”Într-un pahar de borș avem vitamina B12, vitamina D, magneziu, vitaminele B6 și B3, dar mai ales avem probiotice rezultate din fermentația naturală.
După părerea mea, este una dintre cele mai sănătoase băuturi pentru microbiomul intestinal, care în ultimele decenii s-a deteriorat considerabil, având în vedere alimentația din ce în ce mai artificială și procesată pe care o introducem sistematic în trupurile noastre.
Afectarea microbiomului intestinal duce la numeroase probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive (constipație, diaree cronică, boli inflamatorii, colon iritabil, intoleranțe) și până la obezitate, diabet, tiroidita autoimună, lupus, eczeme, psoriazis, astm, alergii, depresie, anxietate, autism, Parkinson și multe altele.
Cum am ajuns să ne perturbăm atât de tare microbiomul intestinal?
Iată câteva dintre cauze: stres cronic, dietă săracă în fibre (legume, fructe, cereale integrale), consum de zahăr, alimente tip fast-food, procesate, lipsa somnului de calitate, alcool, fumat, lipsa contactului cu natura - medii prea sterile pentru copii și adulți, dezinfectante folosite exagerat, copii ținuți în casă, etc, consum de antibiotice (un singur tratament cu antibiotice poate afecta flora intestinală timp de luni de zile).
Așadar, o rețetă bună pentru microbiomul nostru ar fi să stăm cu picioarele goale în țărână, pe pământ și să ne relaxăm cu un pahar de borș în mână.
Sănătate vă doresc!” scrie dr. Cristina Obreja, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News