Incident la o instalație nucleară din Iran. Nu sunt raportate victime sau poluare

Incident la o instalație nucleară din Iran. Nu sunt raportate victime sau poluare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Incident la o instalație nucleară din Iran. Nu sunt raportate victime sau poluare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un incident s-a produs duminică dimineaţa la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, din centrul Iranului, dar fără să se înregistreze victime sau poluare, potrivit agenţiei Fars, care îl citează pe Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA), transmite AFP.

S-a produs "un accident la o parte a reţelei electrice la instalaţia de îmbogăţire de la Chahid-Ahmadi-Rochan", complexul nuclear de la Natanz, unde autorităţile iraniene au lansat în ajun noi cascade de centrifuge, interzise prin acordul nuclear din 2015, a anunţat Behrouz Kamalvandi.

Nu s-a înregistrat "niciun rănit şi niciun fel de poluare", "cauzele accidentului fac obiectul unei anchete şi informaţii mai detaliate vor fi comunicate ulterior", a adăugat Fars, citându-l pe oficialul iranian.

La începutul lunii iulie, o uzină de asamblare a centrifugelor modernizate a fost grav avariată de o explozie. Autorităţile au concluzionat că a fost vorba despre un sabotaj cu origine teroristă, însă nu au prezentat deocamdată rezultatele anchetei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel