Incendiul din Colectiv, tras la indigo după tragedia din Clubul Kiss. Asemănări șoc

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit de la o scânteie dintr-o artificie montată la marginea scenei. Buretele pentru izolație fonică, neignifugat, de pe un stâlp de susținere, a luat foc imediat și s-a extins rapid pe tavan. Clubul, proiectat ca un bar sau o cafenea pentru 80 de persoane, avea aproximativ 300-400 de clienți în momentul izbucnirii incendiului. Cu o singură ușă îngustă, fără plan de evacuare, club Colectiv a însemnat moartea a 47 de tineri. 

În urmă cu mai bine de doi ani, în 27 ianuarie 2013, în Brazilia, a avut loc un incendiu identic. Plin până la refuz, clubul Kiss din Santa Maria a fost locul unei petreceri studențești la care participau două mii de oameni

La miezul nopții, trupa care concerta a aprins o rachetă de semnalizare. Scânteile au ajuns în spuma izolatoare de deasupra scenei. 

Atunci a izbucnit incendiul. În lipsa unui plan de evacuare, oamenii s-au călcat în picioare. Cei mai mulți au leșinat în club din cauza fumului. Trupurile lor au blocat trecerea celorlalți. Imagini șocante au circulat atunci cu trupurile carbonizate ale unor tineri care blocau intrarea în clubul Kiss. Și-n cazul clubului Colectiv a circulat o imagine asemănătoare. Au murit, în 2013, în Brazilia, 242 de oameni și au fost răniți 680. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel