Incendiu Ploieşti. Anchetă la depozitul de mase plastice

Autorităţile de mediu au început verificările în cazul incendiului izbucnit, duminică, la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti. 

Update: O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) se deplasează în zona incendiului izbucnit, duminică, la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la locul intervenţiei se deplasează echipajul CBRN din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, care va verifica dacă există emisii de substanţe periculoase în atmosferă. 

Ştirea iniţială: Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat pentru Agerpres că la faţa locului au ajuns echipe ale Gărzii de Mediu şi ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au anunţat că incendiul, izbucnit într-un depozit al firmei Urban ICIM, a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere. Flăcările au distrus zeci de utilaje, dar şi o mare cantitate de materiale, de la mase plastice şi cauciucuri, până la deşeuri de hârtie. 

Citeşte şi: Incendiu Ploieşti, depozit de mase plastice

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins iniţial mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu şapte autospeciale cu apă şi spumă. 

Un incendiu similar s-a produs în urmă cu o lună

Un incendiu similar s-a produs în urmă cu o lună, pe data de 13 octombrie, tot în zona Ploieştiului, la Pleaşa. Atunci, în momentul izbucnirii incendiului in depozit se află doar paznicul, fiind cel care a solicitat intervenția echipajelor de pompieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel