Incendiu la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni

Un cablu de tensiune a luat foc pe magistrala Pipera-Berceni, iar o garnitură Metrorex a rămas blocată în tunelul dintre Piața Victoriei și Piața Romană.

Incidentul s-a produs în jurul orei 07.00. Întreaga stație Piața Victoriei a fost cuprinsă de un fum dens, mirosul de cabluri arse fiind greu de suportat. Zeci de oameni au așteptat nedumeriți să afle ce s-a întâmplat. După câte minute, reprezentanții Metrorex au anunțat, la megafon, că, din cauza unor probleme tehnice, circulația metrourilor se va desfășura cu dificultate.

Un reprezentant Metrorex, contacat de Radio ZU, a declarat că garnitura de metrou era goală, însă este a fost contrazis de o femeie, care a intrat și ea în direct.

Reprezentantul Metrorex, care a vorbit la Radio ZU, este contrazis și de colegii săi, care spun că două garnituri de metrou au rămas blocate în tunel.

„Între Piaţa Victoriei şi Romană a început să scoată fum un izolator. În acel moment erau două trenuri în tunel. Unul a reuşit să treacă şi l-a avertizat pe mecanicul celuilalt să se oprească pentru că scoate fum un izolator. Între 6.50 şi 7.25 s-a circulat pe un singur fir, pentru că linia afectată a fost scoasă de sub tensiune pentru reparaţii", au explicat reprezentanții Metrorex pentru Adevărul.

Femeia a povestit că vagoanele s-au umplut de fum și lumea a intrat în panică. Pentru că garnitura de metrou se afla în tunel ușile nu au putut fi deschise, în ciuda încercărilor repetate ale călătorilor.

Din cauza incidentului de la Piața Victoriei, metrourile pe magistrala Pipera - Berceni au circulat, zeci de minute, doar de la stația Pipera până la Victoriei și de la stația Berceni până la Piața Romană, circulația între Piața Romană și Piața Victoriei fiind închisă.

Stațiile de metrou au fost pline de oameni, care au așteptat, apoi, și patru garnituri de tren până să se poată urca.

Incidentul de astăzi survine la mai puțin de o săptămână după ce, vinerea trecută, o altă garnitură a rămas blocată în subternan, pe magistrala Dristor 2 - Gara de Nord, între stațiile Dristor 2 și Piața Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel