INCENDIU de proporţii. Pericol MAJOR. Intervenţie PIROTEHNIŞTI

Peste 175 de pompieri militari, alături de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Asău şi lucrători ai Ocolului Silvic, intervin duminică pentru stingerea unui incendiu de litieră în localitatea Asău.

Întrucât în zona de manevră au fost descoperite în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de pirotehnişti, informează ISU Bacău.

Sâmbătă, în urma misiunii de cercetare şi detectare a terenului, personalul calificat a identificat două cartuşe calibrul 7,92 milimetri, precizează ISU Bacău.

Potrivit ISU, forţele de intervenţie au fost suplimentate pentru lichidarea incendiului care se manifestă de sâmbătă la litieră şi doborâturi în pădurea din zona satului Apa Asău, comuna Asău, în focare izolate, pe o suprafaţă intinsă. Intervenţia a fost îngreunată de terenul greu accesibil şi rafalele de vânt.

Incendiul se manifestă într-o pădure mixtă - foioase şi conigere - pe o suprafaţă de şase hectare.

"Aprovizioonarea cu apă se realizeză din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este însă accesul în zonă, terenul fiind foarte accidentat, iar pădurea deasă", a spus Andrei Grecu reprezentantul ISU Bacău.

Potrivit acestuia, incendiul se manifestă cu degajări de fum, existând focare care ard în adâncime. Deocamdată, incendiul este ţinut sub control şi nu există posibilitatea de extindere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel