Încălzirea globală. Nemulțumirile fermierilor olandezi

Câteva mii de fermieri olandezi au protestat marţi la Haga pentru a denunţa politica Guvernului olandez în lupta împotriva încălzirii globale, apreciind că profesia lor a devenit, în mod incorect, ţapul ispăşitor pentru emisiile de CO2, transmite AFP. 

Fermierii au venit în capitala Olandei cu tractoarele lor ceea ce a condus la formarea unor ambuteiaje cu o lungime de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile olandeze, o situaţie fără precedent potrivit autorităţilor. Convoiul de tractoare s-a oprit pe o peluză din centrul oraşului Haga, capitala politică a Olandei, în condiţiile în care poliţia le-a blocat accesul pe străzile adiacente care duceau spre Parlament. Protestele fermierilor olandezi vin după publicarea unui raport comandat de Guvernul de la Haga, document care prevede o reducere drastică a efectivelor de animale, în special a vacilor de lapte, pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră.

'Avem sentimentul că toate măsurile pentru climă, tot ce va trebui să facem pentru a proteja mediul, vor fi suportate de noi. Iar acest lucru ne nemulţumeşte', susţine Sander Pereboom, un fermier de 37 de ani. 'Vrem să facem ceva pentru mediu...şi vrem să facem asta împreună cu toată lumea din Olanda. Nu doar fermierii trebuie să plătească preţul', a adăugat fermierul. 'Suntem prezentaţi într-o lumină nefavorabilă drept poluatorii Olandei. Aceasta în condiţiile în care sectorul nostru face tot ce poate pentru a reduce emisiile CO2', a declarat Ellen Heemskerk, o agricultoare de 50 de ani, care regretă faptul că turismul şi industria nu sunt puse şi ele în discuţie.

'Vreau ca fermierii care doresc să rămână fermieri şi care vor să îşi transmită exploataţiile către copii, să poată face acest lucru. Vă vom ajuta să vă pregătiţi pentru viitor', a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Carola Schouten, care a venit să vorbească în faşa protestatarilor. Olanda, o ţară unde o treime din suprafaţă este sub nivelul mării, este deosebit de vulnerabilă la consecinţele încălzirii globale. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel