Încă un om al lui Putin a murit în Ucraina. Atac cu bombă asupra mașinii sale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Șeful administraţiei oraşului Veliki Burluk, Evgheni Iunakov, a murit în explozia unei bombe instalate sub maşina sa.

Un atentat a provocat moartea unui responsabil al autorităţilor de ocupaţie ruse în regiunea ucraineană Harkov, parţial cucerită de Moscova, într-un moment în care acest tip de atacuri se înmulţesc în zonele de ocupaţie, relatează AFP.

Citată de agenţia de ştiri rusă TASS, administraţia de ocupaţie din regiunea Harkov a anunţat luni că şeful administraţiei oraşului Veliki Burluk, Evgheni Iunakov, a murit în explozia unei bombe instalate sub maşina sa. Potrivit sursei citate, acest "act terorist" a fost comis de un grup de sabotori ucraineni infiltrat în spatele liniilor ruseşti. Data atacului nu a fost precizată.

Pe 6 iulie, media de stat ruseşti au evocat pentru prima dată crearea unei administraţii de ocupaţie în regiunea Harkov, situată în estul Ucrainei şi frontalieră cu Rusia, scrie Agerpres. Responsabilul acestei noi administraţii de ocupaţie, Vitali Gancev, a dat atunci asigurări că circa 20% din această regiune este sub controlul forţelor ruse, în special oraşele Izium, Volceansk şi Kupiansk.

Capitala regională Harkov rezistă de patru luni de zile forţelor Kremlinului, în pofida bombardamentelor aproape cotidiene. Armata ucraineană a trecut la câteva contraofensive, cu un oarecare succes, în jurul acestui oraş, al doilea cel mai mare din Ucraina.

Alte două administraţii de ocupaţie ruse au fost instaurate în sudul Ucrainei, în regiunea Herson şi într-o parte din cea a Zaporojie, cucerite din primele zile ale ofensivei declanşate pe 24 februarie. Ca şi în teritoriile separatiste din estul Ucrainei, Kremlinul desfăşoară aici o politică de rusificare în vederea unei posibile anexări. Moscova a introdus rubla şi îi încurajează pe locuitori să primească paşapoarte ruseşti.

Putin, dat de gol de unul dintre soldații săi. Interceptări explozive de pe front

Consilierului Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, a publicat pe contul său de Youtube o interceptare telefonică, în care un soldat rus se plânge prietenului său că nu au șanse să învingă în războiul cu Ucraina. 

Totodată, el spune că Federaţia Rusă nu are armată decât la postul TV „Звезда” (Stea - post de televiziune social şi patriotic federal rus), care este supravegheat de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse prin Compania TV şi Radio a Forţelor Armate Ruse, scrie EpochTimes-Romania. În plus, soldatul rus este convins că Putin şi Şoigu nu ştiu ce se întâmplă pe front, menţionând că unul dintre comandanţii săi a fost concediat pentru că a raportat superiorilor care este de fapt situaţia de pe front.

Vorbind despre comandanţii săi, soldatul rus îi spune prietenului că i-ar pune „pe toţi într-o linie şi fără să clipesc, îi împuşc pe toţi. Sunt nişte nimicuri, comandanţii naibii. Ce fel de comandanţi sunt? Noi nu avem armată de loc. Dacă ne atacă America, suntem terminaţi”.

Conversaţia telefonică dintre soldatul rus și prietenul său

Prietenul soldatului rus: Ce zici, îi învingem, sau nu?

Soldat rus: Pe naiba. Cine, noi? Noi nu învingem. Vai de capul nostru. Îţi povestesc mai detaliat când mă întorc. Sunt gata să demisionez chiar mâine. Sunt dezamăgit total de armata noastră, un milion de procente. La naiba. Noi nu avem armată. Ştii cum luptăm noi? Cu ceea ce a rămas din cel de-al Doilea Război Mondial. Dar ucrainenii au de toate, tehnologii noi. La ei oamenii practic nu luptă. Pentru ei luptă tehnica, dar la noi e invers, tehnica nu luptă pentru că nu o avem sau e zdrobită. La noi oamenii sunt trimişi în prima linie şi aproape că nu au mai rămas, cel puţin în regimentul meu.

Prieten: Dar unde sunt?

Soldat: O parte au fost ucişi, sau au scris pur şi simplu cerere de demisie şi au plecat la naiba de aici. Ca să înţelegi: un sat prăpădit cu şapte străzi l-am luat în două luni şi jumătate. Iată acum satul e al nostru. La TV spun doar minciuni, niciun pic de adevăr.

Prieten: Nu. Dar toate canalele de Telegram care transmit că pe front cât de cât e bine, ele doar transmit adevărul. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel