În cazul SR Stănescu, ANI nu a respectate "procedurile de adresabilitate"

sr stanescu
sr stanescu

Biroul Permanent al Senatului a luat decizia de a retrimite ANI documentul prin care se constata starea de incompatibilitate a lui SR Stănescu, din cauză că instituția nu a respectat procedurile legale, a declarat Cristian Diaconescu. 

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat că sesizarea ANI ar fi trebuit transmisă ori președintelui Senatului, ori secretarului general al instituției, pentru ca Biroul Permanent să o poată lua în discuție și, eventual, să o transmită ulterior către Comisia juridică a Senatului pentru un punct de vedere.

"Am primit o scrisoare a ANI care transmite raportul de evaluare privind existența stării de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul Roșca Stănescu, pentru informare și luarea de măsuri care se impun. Biroul Permanent a considerat că această scrisoare trebuie retrimisă către ANI pentru că nu au fost respectate unele proceduri. Documentul a fost înaintat Senatului fără adresabilitate — Biroului Permanent, Secretariatului General, președintelui Senatului. S-a adresat unui inspector de integritate, or, pentru ca să se sesizeze o comisie, trebuie să fie sesizat președintele sau secretarul general, care să înainteze documentul Biroului Permanent. Aceasta este procedura. Să vedem acum ce va răspunde Agenția", a spus Dumitrescu.

Sesizarea ANI referitoare la starea de incompatibilitate a lui Sorin Roșca Stănescu a ajuns la Senat pe 18 octombrie.

Agenția Națională de Integritate susține că Sorin Roșca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 — 16 aprilie 2013, deoarece a deținut simultan calitatea de senator și funcția de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel