EXCLUSIV  IMM Invest plus, ce aduce nou în 2024. Dumitru Nancu, vești bune: scad dobânda și comisionul, crește ajutorul de stat

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată ce trebuie să știe cei care vor acces la un credit de investiții pentru IMM.

Dumitru Nancu, director general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (F.N.G.C.I.M.M. S.A. – IFN), a anunțat la DC News noutățile și schimbările privind procente dobânzilor la creditul de investiții, procente care au scăzut consistent față de înregistrările din ultima perioadă raportată.

"Trebuie spus ce este cel mai important: scade dobânda. Inclusiv la creditul de investiții, maxim 6 ani de zile (1 an de zile nu se plătește dobândă, comision de administrare și comision de risc). Creditul este de maxim 2 milioane de euro (10 milioane de lei) pe o perioadă de 6 ani de zile.

După primul an dobânda scade de la 2% la 1,5% (+ ROBOR) pentru creditele de investiții, iar la investiții a scăzut de la 2,5% la 1,9% + ROBOR.

De asemenea, comisionul de administrare de la 0,25 la 0,2% - iarăși o scădere a costului acestor credite - și s-a mărit ajutorul de stat, mai ales pentru agricultură, de la 250.000 euro pentru întreprinderi din domeniul agriculturii primare la 280.000 de euro, pentru pescuit de la 300.000 de euro la 335.000 de euro iar pentru toate întreprinderile, cu excepția celor de mai sus, ajutorul de stat a crescut de la 2.000.000 de euro la 2.250.000 euro per întreprindere" a precizat Nancu. 

Mai multe informații utile aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel