Îmbulzeală pentru apa sfințită de Bobotează. Oamenii au rupt bradul din care a fost făcută crucea

A fost înghesuială mare la Iași pentru apa sfințită de Bobotează. Mai mult, oamenii au rupt bradul din care a fost făcută crucea cu care a sfințit preotul. 

Mii de persoane au participat luni la prânz la slujba de Bobotează oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan. După ce mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit apa din cele 11 butoaie, lumea s-a îmbulzit pentru a lua agheasmă. Între timp, zeci de persoane au rupt ramurile de brad din cruce, scrie Mediafax. 

Sute de persoane au așteptat la rând, luni, să ia agheasmă, în timp ce alte mii de credincioși ascultau slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași.

S-au îmbulzit pentru a lua Agheasma Mare

Au venit cu peturi de 2,5 litri și cu găleți și de după un gard al Jandarmeriei i-au rugat pe preoți și pe voluntari să le umple recipientele. Cei mai vocali, la fel ca în fiecare an, au fost cei din comunitățile rome din Iași, care au luat și câte 10 litri de agheasmă, „ca să sfințească casele și mașinile".

Îmbulzeală nu a fost doar la agheasmă, ci și în fața Catedralei, unde oamenii au rupt din bradul din care a fost făcută Crucea de Bobotează. Ramurile sfințe de Mitropolitul Moldovei ar trebui să le poarte noroc tot anul, spun oamenii.

În parcarea de la lângă catedrală, câteva persoane de etnie romă au aruncat cu agheasmă pe mașini și s-au așezat la masă, „pentru că așa spune tradiția". În portbagaje erau bucate alese: cozonaci de 5 kilograme, afumături, bucăți întregi de porc la proțap și zeci de sticle de băutură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel