Imaginea zilei, surprinsă în Turcia. Un bebeluș sirian, senin în fața cordonului de polițiști

Imagine senzațională, surprinsă în apropierea oraşului Edirne din Turcia, unde câteva sute de refugiaţi aşteaptă să fie lăsaţi să treacă graniţa în Grecia. Protagonistul cadrului emoționant este un bebeluş sirian care se joacă senin în fața cordonului format din poliţişti turci.

În fotografia care a devenit virală pe internet să poate vedea cum o fetiță siriană se joacă pe asfalt în faţa cordonului de forțe de ordine, potrivit stirileprtv.ro. Nici chiar poliţiştii nu au rămas indiferenți la scena oferită de micuță, ei o urmăresc cu duioşie pe fetiţă şi chiar îi zâmbesc.

Edirne este ultimul mare oraș turc înainte de frontiera cu Grecia și Bulgaria.

Lângă localitatea turcă Edirne, peste două mii de imigranți, în principal sirieni, continuau să aștepte sâmbătă în jurul orașului Edirne în speranța de a ajunge în Europa pe la frontiera greacă la care nu au acces, relatează Agerpres.

Prim-ministrul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu urmează să se întâlnească la ora 14.15 GMT cu o delegație de reprezentanți ai migranților în speranța de a debloca situația care durează de marți, informează surse din anturajul său.

Întâlnirea ar fi fost inițial planificată pentru vineri, dar a fost amânată din cauza programului lui Davutoglu.

În jur de o mie de migranți, printre care numeroși copii, așteaptă pe marginea autostrăzii internaționale, la circa 10 km de frontieră, fiind împiedicați de jandarmi să se deplaseze în această direcție.

Un alt grup de o mie de migranți a fost primit de autorităților turce pe un teren folosit pentru luptele tradiționale turce. Ei au avut o noapte relativ calmă și au primit porții de hrană calde.

Migranții au ajuns marți în regiune după un apel transmis pe rețelele sociale care le recomanda să evite traversarea periculoasă a Mării Egee între stațiunile balneare din sud-vestul Turciei și insulele grecești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel