IKEA reduce indemnizaţia de concediu medical pentru angajaţii nevaccinaţi obligaţi să se autoizoleze

IKEA reduce indemnizaţia de concediu medical pentru angajaţii nevaccinaţi obligaţi să se autoizoleze / Foto: Pixabay
IKEA reduce indemnizaţia de concediu medical pentru angajaţii nevaccinaţi obligaţi să se autoizoleze / Foto: Pixabay

Compania de mobilier IKEA a decis să reducă indemnizaţia de concediu medical pentru angajaţii care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus şi care sunt obligaţi să se autoizoleze după ce au intrat în contact cu o persoană infectată sau au prezentat un rezultat pozitiv la un test anti-COVID-19, informează marţi DPA.

Compania suedeză a precizat că noua politică va fi implementată în magazinul său din Wessex Water şi în alte magazine mari ale sale din Marea Britanie. Directorii IKEA spun că măsura este corectă în circumstanţele actuale.

Absenţe masive ale angajaţilor din cauza COVID-19

Firmele din lumea întreagă se confruntă cu absenţe masive ale angajaţilor din cauza COVID-19, motiv pentru care numeroase companii, inclusiv IKEA, îşi încurajează personalul să se vaccineze. Conform noii dispoziţii, exceptând situaţiile caracterizate prin circumstanţe atenuante, angajaţii firmei de mobilier vor primi o indemnizaţie de doar 96,35 de euro pe durata concediului medical.

Aproximativ 400 de euro pe săptămână pe durata unui concediu medical

De obicei, angajaţii IKEA puteau să primească aproximativ 400 de euro pe săptămână pe durata unui concediu medical. Această plată va trebui să fie însă analizată de managerii angajaţilor absenţi şi va fi examinată în raport cu istoricul prezenţei la locul de muncă al angajaţilor care intră în autoizolare.

Pentru angajaţii vaccinaţi sau care au fost testaţi pozitiv, IKEA plătește indemnizaţia integrală aferentă concediului medical

Un reprezentant al filialei din Statele Unite a grupului IKEA a declarat că nu poate să comenteze politicile şi beneficiile oferite de companie angajaţilor săi din alte ţări. Pentru angajaţii vaccinaţi care au fost expuşi la noul coronavirus sau care au fost testaţi pozitiv, compania IKEA va continua să plătească indemnizaţia integrală aferentă concediului medical, scrie Agerpres.

Ikea își va SCUMPI produsele în 2022. Magazinele vor fi afectate

Anul 2022 va veni cu scumpiri nu numai la carburanți și alimente, dar și la produsele Ikea. Ikea, compania nordică care produce mobilă și decorațiuni interioare, a anunțat că anul 2022 vine cu scumpiri pentru produsele sale, citează CNN.

Această creștere de prețuri ar fi din cauza creșterii la nivel global a prețului transportului și a scumpirii proceselor de pe liniile de aprovizionare. 

Compania a anunțat că mărirea globală de preț se va situa în jurul a 9%, pentru a acoperi costul transportului și pe cel al materiilor prime, care devin din ce în ce mai scumpe.

Noile prețuri se vor aplica la nivelul tuturor magazinelor din lume. Această inițiativă s-ar putea contrazice filosofiei companiei, Ikea devenind sinonim cu prețuri scăzute. În ciuda creșterii costurilor în timpul pandemiei, magazinele Ikea au menținut în mare parte prețurile stabile. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel