Ikea își va SCUMPI produsele în 2022. Magazinele vor fi afectate

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Anul 2022 va veni cu scumpiri nu numai la carburanți și alimente, dar și la produsele Ikea. 

Ikea, compania nordică care produce mobilă și decorațiuni interioare, a anunțat că anul 2022 vine cu scumpiri pentru produsele sale, citează CNN. Această creștere de prețuri ar fi din cauza creșterii la nivel global a prețului transportului și a scumpirii proceselor de pe liniile de aprovizionare. 

Compania a anunțat că mărirea globală de preț se va situa în jurul a 9%, pentru a acoperi costul transportului și pe cel al materiilor prime, care devin din ce în ce mai scumpe. Noile prețuri se vor aplica la nivelul tuturor magazinelor din lume. Această inițiativă s-ar putea contrazice filosofiei companiei, Ikea devenind sinonim cu prețuri scăzute. În ciuda creșterii costurilor în timpul pandemiei, magazinele Ikea au menținut în mare parte prețurile stabile.

Ikea nu mai poate menține prețurile

Dar, pe măsură ce prețurile mărfurilor și transporturilor au continuat să crească, compania a spus că nu mai poate absorbi aceste daune asupra rezultatului său.

„Din păcate, acum, pentru prima dată de când costurile mai mari au început să afecteze economia globală, trebuie să transferăm o parte din aceste costuri crescute asupra clienților noștri”, a declarat Tolga Öncü, manager de operațiuni de retail la IKEA Retail, într-un comunicat. Öncü a spus că această mișcare va asigura „competitivitatea și rezistența” IKEA, dar adaugă că „accesibilitatea va fi întotdeauna o piatră de temelie pentru noi”.

Retailerul a spus că a înregistrat o cerere fără precedent de produse de interior, cum ar fi mobilier, spații de depozitare și articole legate de biroul de lucru de acasă în timpul pandemiei. Cererea a fost atât de mare, încât nu a reușit întotdeauna să răspundă tuturor nevoilor clienților săi.

Compania a spus că încearcă să atenueze impactul continuu al problemelor lanțului de aprovizionare, cum ar fi întârzierile de expediere, folosind cartografierea navelor și încărcătoarelor suplimentare.

„Intenția noastră este să returnăm clientului orice scădere a prețurilor de achiziție pe care o obținem”, a spus Öncü.

Citește și: Clienții și angajații unui magazin Ikea au dormit în magazin în urma unei furtuni de zăpadă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel