12 tone de articole pirotehnice, ridicate în urma percheziţiilor de dimineaţă din Prahova

petarde
petarde

Poliţiştii au ridicat 12 tone de articole pirotehnice şi aproape 60.000 de lei, în urma a opt percheziţii desfăşurate joi dimineaţă în Prahova la persoane bănuite de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi evaziune fiscală, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Șapte persoane au fost aduse la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Conform anchetatorilor, reprezentanţii unei firme, cu sediul social în Târgşoru Vechi, ar fi importat legal articole pirotehnice din Bulgaria, pe care le-ar fi depozitat într-un spaţiu neautorizat.

Ulterior, aceste produse ar fi fost comercializate unor persoane fizice neautorizate din Bucureşti şi judeţele Prahova, Brăila, Ilfov şi Iaşi.

'Actele de comerţ nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate, reprezentanţii firmei sustrăgându-se, în acest mod, de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului statului.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 12 tone de articole pirotehnice, din categoriile II-IV, precum şi 57.800 de lei', menţionează IGPR. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni şi evaziune fiscală.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. La percheziţii au participat şi jandarmi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel