Icoana, fereastră spre Dumnezeu, la Biserica Icoanei din Capitală

Până pe 21 martie, cu prilejul sărbătorii Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a IX-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,, ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU". Manifestarea este  organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria Sector 2 în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului, Maramureşului se află spre  închinare la Biserica Icoanei din București, unde va rămâne până luni, 21 martie 2016, ora 20.00.

Duminică, 20 martie 2016, după Sfânta Liturghie oficiată la biserica Icoanei, de la ora 13.30, va avea loc procesiunea Icoana - fereastră spre Dumnezeu în jurul parcului Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi. Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi.

Luni, 21 martie 2016, ora 18.00, la biserica parohiei Parcul Călăraşi (Piaţa Muncii), va avea un eveniment cultural-religios dedicat educației religioase a tineretului creștin ortodox, organizat de Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Protoieria Sector 2 Capitală cu sprijinul Trinitas TV. Evenimentul va cuprinde un concert religios susținut de corul Meloritm al Palatului Copiilor, corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române şi corul bărbătesc Cantus Domini. În cadrul acestui eveniment, Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va premia elevii olimpici pe Municipiul Bucureşti la disciplina Religie, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti le va oferi diplome.

Din ambii ochi ai Fericitei Fecioare, a curs câte o umezeală în formă de picătură

Icoana Maica Domnului cu Pruncul pictată de Popa Luca din Iclod de la Mitropolia Clujului, Maramureşului și Sălajului „(...) am văzut că din ochii micuţului Iisus, aşa cum era pictat, şi din ambii ochi ai Fericitei Fecioare, a curs câte o umezeală în formă de picătură, nu numai o dată sau de două ori, ci de mai multe ori", era declaraţia unuia dintre martorii ascultaţi sub jurământ în ancheta referitoare la lăcrimarea icoanei de la Ilişua din ianuarie-iulie 1730.

Această icoană pictată în anul 1673 de pictorul Luca din Iclod, cel care a pictat și Icoana Maicii Domnului cu pruncul, de la Mănăstirea Nicula, va fi adusă la Biserica Icoanei din București și va fi așezată spre închinare, în perioada 18-21 martie 2016. Icoana Maicii Domnului cu pruncul, care a lăcrimat de 2 ori arată apropierea apropierea cea mai intimă dintre om și Dumnezeu: obrazul pruncului lipit tandru de obrazul Maicii sale, adică obrazul omului lipt de obrazul Domnului. Minunea vărsării lacrimilor s-a petrecut în anii 1717 și 1729. Autenticitatea minunii a fost consemnată cu prilejul unei anchete în care au fost audiați 15 martori. Documentul se păstrează in Arhivele Naționale din cadrul Serviciului Județean Cluj.

Lacrimile Maicii Domnului exprimă mijlocirea ei către Fiul său pentru iertarea păcatelor noastre și pentru ajutor în suferință. Mântuitorul primește aceste lacrimi unite cu rugăciunea și în calitate de Dumnezeu dar și în calitate de Fiu ascultător. Pentru aceasta Fiul nu poate trece cu vederea lacrimile pe care Maica Sa și Maica noastră le varsă pentru noi. Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului este adusă la București cu ocazia sărbătorii Duminicii Ortodoxiei (20 martie) zi în care Biserica își arată în mod deosebit cinstirea față de icoanele ortodoxe, se arată într-un comunicat al protoeriei Sectorului 2.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel