Iaşi:Adeverinţă de bună purtare semnată şi parafată de un preot pentru dosarul de eliberare a unui permis de port armă

Reprezentanţii Mitropoliei şi Moldovei vor cerceta cazul unui preot din judeţul Iaşi care a eliberat unei persoane o recomandare necesară completării unui dosar pentru eliberarea unui permis de port armă.

Reacţia vine după ce în spaţiul public a apărut o fotografie cu un document eliberat de Protopopiatul Hârlăului pentru ca un enoriaş să poată primi un permis de port-armă. În documentul care poartă antetul Protopopiatului Hârlăului se menţionează că persoana îşi îndeplineşte îndatoririle duhovniceşti "şi este o pildă pentru enoriaşi". Din documentul care circulă pe reţele de socializare au fost datele de identificare a beneficiarului adeverinţei, scrie Agerpres.

"Pe domnul ...., domiciliat în localitatea ....., comuna ....., judeţul Iaşi, legitimat cu CI eliberat de SPCLEP Hârlău, seria ..., având CNP..., îl cunosc din data de 03.09. 2009, de când am fost numit preot paroh la ..... Prin prezenta, îl caracterizăm pe sus numitul, ca având calităţi morale deosebite, împlinindu-şi îndatoririle duhovniceşti, iubind Sfânta Liturghie şi rugăciunea, citind cărţi de zidire sufletească şi având o viaţă curată şi o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său. Dovedind dragoste şi devotament faţă de Sfânta Biserică, respectând uşi familia cu care este în relaţii cordiale foarte bune, a devenit pildă pentru mulţi enoriaşi ai parohiei noastre. Eliberăm prezenta, în vederea completării dosarului personal, pentru a obţine avizul pentru port-armă", se arată în recomandarea făcută de către un preot din Protopopiatul Hârlău, care poartă ştampila Protopopiatului Hârlău şi semnătura preotului.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun că vor face verificări întrucât documentul eliberat de preot este în afara competenţelor acestuia.

"Categoric acest preot, dacă e reală informaţia, a eliberat un document cu totul în afara competenţelor sale. Un preot nu poate face recomandări în urma căruia cineva să primească permis port-armă. Vom cerceta cazul şi vom lua măsuri ca pe viitor să nu mai apară astfel de situaţii", a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel