Ianțu și ”milionarul” Tudor Cojocaru fac pledoarie pentru carte și citit la Răcăciuni

tn
tn

Virgil Ianțu, impresionat de prestația profesorului Tudor Cojocaru la emisiunea ”Vrei să fii milionar?”, a vizitat școala din Răcăciuni, unde câștigătorul celor 250.000 de lei predă religia  și a îmbogățit biblioteca instituției cu peste 800 de volume.

Dorind să cunoască elevii și colegii de catedră ai lui Tudor Cojocaru, concurentul uimitor de la emisiunea postului Kanal D, ”Vrei să fii milionar?”, Virgil Ianțu a mers la Răcăciuni, dar încărcat cu peste 800 de volume oferite de trustul Ringier și de editura online Libris.ro.

Asaltat de copiii din Răcăciuni, Virgil Ianțu le-a povestit acestora întâmplări din culisele “Vrei să fii milionar?”, i-a felicitat pentru că au un profesor precum Tudor Cojocariu, și i-a îndemnat să nu se îndepărteze de carte. “Puneți mâna pe carte, că nu urzică!”, a fost motto-ul acestei intalniri pe parcursul căreia copiii și-au manifestat din plin curiozitatea față de concursul “Vrei să fii milionar?” și de sutele de cărți oferite cu această ocazie pentru folosul întregii școli.

Vedeta postului TV Kanal D a fost impresionat când a regăsit în biblioteca de la Răcăciuni un ”Caiet de geografie” “Un asfel de caiet am avut si eu, cand eram de varsta acestor copii!”, s-a bucurat vizibil Virgil Ianțu, mai ales că elevii școlii sunt foarte interesați de emisiunea sa, dar și de carte, în general.

Periplul lui Virgil Ianțu și al lui Tudor Cojocariu a continuat și la liceul Vasile Alecsandri din Bacău, acolo unde proaspătul câștigător de la ”Vrei să fii milionar?” a prins adevărata dragoste de carte, și din respect față de dascălii pe care i-a avut.

“Am fost un elev normal, nu peste medie. A inceput sa imi placa sa citesc incepand din clasa a X-a. Ma interesau filozofia, istoria, religia, chiar si politica. Imi respectam foarte mult profesorii. Cu multi dintre colegii de liceu tin si acum legatura, am ramas prieteni”, a declarat Tudor Cojocariu.

Deși Tudor Cojocariu a răspuns corect la toate cele 15 întrebări ale concursului ”Vrei să fii milionar?”, el nu a primit decât 250.000 de lei, deoarece a ales să se retragă la ultima întrebare. Tudor Cojocariu și Virgil Ianțu vor împărtăși despre experiența concursului și despre dragostea tinerilor din Răcăciuni pentru carte, miercuri, 25 aprilie, în emisiunile “Draga mea prietenă” și “Drept la țintă” de la Kanal D.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel