I-au tăiat părul la școală, așa că tatăl a dat unitatea de învățământ în judecată

Pexels
Pexels

Tatăl unei fetițe a dat în judecată școala pentru că părul fiicei sale a fost tăiat. Cere despăgubiri de un milion de dolari.

Tatăl unei fetițe de șapte ani, al cărui păr a fost tuns de către un profesor fără permisiunea tutorilor, dă în judecată școala și doi membri ai personalului, cerând despăgubiri de 1 milion de dolari. În procesul lui Jimmy Hoffmeyer se pretinde că drepturile constituționale ale fiicei sale de rasă mixtă au fost încălcate. El și-a retras fiica de la școală, transmite BBC

O anchetă a districtului școlar a concluzionat în luna iulie că, în timp ce profesorul a încălcat regulamentul de ordine interioară al școlii, acesta nu a acționat cu prejudecăți rasiale.

Profesorul și-a păstrat slujba

Cadrul didactic a fost mustrat, dar i s-a permis să-și păstreze slujba la școala primară Ganiard din Mount Pleasant.

Jimmy Hoffmeyer a declarat pentru Associated Press în aprilie că fiica sa Jurnee s-a întors într-o zi acasă cu o mare parte a părului tăiat pe o parte a capului. Un coleg de clasă folosise un foarfece pentru a tăia părul lung și creț al lui Jurnee în autobuzul școlar, a spus el.

Două zile mai târziu, Jurnee s-a întors acasă de la școală cu părul tăiat pe cealaltă parte a capului - chiar dacă fetița fusese dusă la un coafor, unde a fost tunsă, având o coafură asimetrică pentru a face diferitele lungimi mai puțin evidente.

Domnul Hoffmeyer a spus că a crezut că un alt copil a făcut-o, dar Jurnee i-a spus că este vorba de un profesor. „Profesorul i-a tuns părul pentru a-l uniformiza”, a spus el pentru AP.

Procesul se ține într-o instanță federală

Procesul a fost intentat într-o instanță federală din vestul Michigan, împotriva școlii publice Mount Pleasant și a două cadre didactice, relatează MLive.com. Pe lângă încălcarea drepturilor constituționale ale copilului, procesul susține, de asemenea, discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenționată de suferință emoțională și agresiune.

Districtul „nu a reușit să instruiască, să monitorizeze, să dirijeze, să disciplineze și să supravegheze în mod corespunzător angajații proprii și știa sau ar fi trebuit să știe că angajații se vor angaja în comportamentul la adresa căruia se face plângere, având în vedere instruirea, obiceiurile, procedurile și politicile necorespunzătoare și lipsa disciplină care exista în rândul angajaților", se arată în rechizitoriu.

Încă nu au apărut răspunsurile oficiale ale inculpaților și nu există comentarii publice din partea districtului școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel