I-au pus Netflixului gând rău. Țările din care va fi eliminat!

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Mai multe țări urmează să interzică platforma de streaming Netflix. 

Statele arabe din Golf au lansat o campanie inedită, coordonată împotriva gigantului de streaming Netflix, cerându-i acestuia să elimine materialele „ofensive”, deoarece încearcă să reglementeze conținutul de televiziune produs în afara jurisdicției lor.

Arabia Saudită a emis o declarație marți în numele Consiliului de Cooperare din Golf, format din șase națiuni, spunând că blocul a cerut platformei Netflix să elimine programele care încalcă valorile islamice, inclusiv unele conținuturi adresate copiilor. Emiratele Arabe Unite, care a emis propria declarație, a spus că Netflix a încălcat reglementările locale și „contrazice valoarea societală a țării”. Organismul său de supraveghere media va monitoriza conținutul Netflix „de acum înainte” și va lua măsuri dacă legile locale sunt încălcate.

Ofensele nemenționate ar face referire la orientarea unor grupuri minoritare

Declarațiile nu specificau ce conținut provoacă ofensa în cauză, dar canalul de știri Al Ekhbariya, condus de Arabia Saudită, a difuzat marți segmente care condamnau serviciul de streaming pentru „promovarea devienței sexuale” la copii, într-o aparentă referire la homosexualitate.

„Plătești o taxă lunară la Netflix și copilul tău va putea viziona acest conținut imoral”, spune vocea de pe fundalul știrii, în timp ce o scenă neclară care arată aparent o îmbrățișare între persoane de același sex din „Jurassic World: Camp Cretaceous”. Statele din Golf au spus că nemulțumirea lor față de serviciul de streaming are legătură cu conținutul care încalcă normele sociale, dar Arabia Saudită a cerut în trecut și eliminarea conținutului sensibil din punct de vedere politic. În 2019, Netflix a fost obligat să elimine un episod din „Patriot Act cu Hasan Minhaj” care a batjocorit regatul, scrie CNN

Netflix și-a apărat la acea vreme decizia ca răspuns la o „cerere legală validă”, adăugând că totuși „sprijină puternic libertatea artistică”, potrivit Financial Times. 

Cum îți dai seama dacă altcineva îți folosește contul Netflix

Accesarea platformei de streaming, din mai multe surse, este o problemă pe care oficialii Netflix încearcă să o rezolve. Practic, datele de înregistrare ale unui abonat pot fi utilizate de mai multe persoane.

Cine poate pirata abonamentele

Netflix dorește taxarea acestei practici. Însă, ce se va întâmpla în cazul celor cărora le sunt folosite datele de înregistrare fără acord? Netflix ar putea să îi factureze în plus! Așadar, enumerăm modalitățile prin care puteți verifica dacă altcineva se bucură de conținutul platformei de streaming pe banii voștri. În cele mai multe cazuri, cei care „împrumută” fără să spună sunt foști parteneri, membri ai familiei, hackeri sau utilizatori de ocazie, în situația în care, de exemplu, un abonat s-a înregistrat pe dispozitive utilizate ocazional, cum ar fi televizoarele smart din hoteluri. Metoda cea mai banală prin care un „pirat” de cont Netflix se poate da de gol este să își creeze un subcont de utilizator utilizând abonamentul tău. În calitate de beneficiar al abonamentului, profilul va fi observat imediat, în contul principal. Citește și alte sfaturi AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel