Hyundai și Kia recheamă 91.000 de mașini din modelele populare din cauza riscului de incendiu

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Companiile sud-coreene Hyundai Motor și Kia anunță retragerea a aproape 92.000 de vehicule din cauza riscului de incendiu.

 

Măsura afectează mai multe modele vândute în SUA și are la bază o problemă cu o componentă electrică dintr-o pompă de ulei pentru transmisie, care s-ar putea supraîncălzi, conform BBC. Companiile le-au recomandat proprietarilor de vehicule să le parcheze în afara clădirilor și la distanță de acestea până când vor fi inspectate.

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de retrageri de vehicule Hyundai și Kia legate de incendii în ultimii ani. În legătură cu ultima retragere, Kia a declarat că a avut șase rapoarte despre “incidente termice”, dar fără accidente sau răniri. Hyundai a spus că a avut patru rapoarte similare și nu a înregistrat niciun accident, rănire sau deces din cauza acestei probleme.

Ce li se recomandă proprietarilor

Pe lângă riscul de incendiu, deteriorarea termică ar putea provoca un scurtcircuit care ar afecta alte controlere ale vehiculului, a spus Hyundai. “Proprietarilor li se recomandă să parcheze în afara și departe de structuri până când repararea rechemării este finalizată”, a spus Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostradă (NHTSA).

“Controlorul electronic pentru ansamblul pompei de ulei Idle Stop & Go poate conține componente electrice deteriorate care pot determina supraîncălzirea pompei”, a adăugat acesta. Proprietarii de vehicule vor fi contactați la sfârșitul lunii septembrie și dealerii vor inspecta și înlocui controlorul pompei de ulei electric dacă este necesar.

Producătorii auto i-au spus NHTSA că componenta suspectată a fost scoasă din producție în martie.

Vehiculele Hyundai retrase

2023 Elantra

2023 Kona

2023 Sonata

2023 Tucson

2023-2024 Palisade

Vehiculele Kia retrase

2023 Soul

2023 Sportage

2023-2024 Seltos

În alt context, NHTSA a spus în martie că Hyundai și Kia au emis rechemări pentru mai mult de 570.000 de vehicule și au îndemnat “proprietarii să își parcheze vehiculele în afara și departe de case și alte structuri până când rechemarea este remediată”. Acele rechemări erau legate de o posibilă problemă electrică care ar putea provoca incendii în cablajul folosit atunci când un vehicul tractează o remorcă.

În iulie, Hyundai a anunțat retragerea a mai mult de 13.500 de vehicule în Australia din cauza unei posibile defecțiuni la motor care ar putea provoca incendii.

Mai multe detalii despre companiile sud-coreene

Hyundai și Kia funcționează ca afaceri separate, dar fac parte din Grupul Hyundai Motor și împart multe componente. Ambele companii au înregistrat, de asemenea, o creștere bruscă a furturilor de vehicule.

La începutul acestui an, Kia și Hyundai le-au oferit proprietarilor de mașini blocatoare pentru volan și o actualizare software după ce videoclipurile TikTok au popularizat modul de a fura ușor mașinile lor. “Kia Boyz” a fost un trend anul trecut cu videoclipuri care arată hoți spărând mașinile și luându-le la plimbare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel