Hurezeanu: Avem în Europa mai multe crize decât putem să soluționăm

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, în contextul atentatelor de vinerea trecută din Franța, consideră că Europa trece prin mai multe crize concomitente, mai multe decât poate soluționa.

Vorbind despre consecințele atentatelor din Franța asupra întregii Europe, Emil Hurezeanu a opinat, vineri seară, la Digi 24, că în momentul în care apar crize, devin vizibile și divergențele de opinie dintre statele membre ale Uniunii Europene.

„Lucrurile arată în așa fel încât sunt prea multe crize (...) Avem în Europa mai multe crize concomitente decât putem să soluționăm", a declarat ambasadorul României la Berlin, amintind de criza din Ucraina, de criza războiului deschis din Orientul Apropiat, de criza „eșecului procesului de democratizare din Irak, Afganistan, până în Libia", este o criză între Est și Vest, din nou - „una vrea Occidentul, inclusiv Statele Unite, alta, tot mai mult, părea să dorească Rusia".

Potrivit lui Hurezeanu, „Toate astea, împreună, agravează situația", a arătat ambasadorul.

Citește și: Chirieac: Ce se va întâmpla după atentatele de la Paris și cine va avea 'enorm' de câștigat

Emil Hurezeanu a vorbit și despre contextul în care au avut loc atacurile teroriste.

„Imigrația s-a transformat, cu moștenirea colonială a unor mari țări europene – Franța, Marea Britanie, în primul rând, toate aceste linii de ruptură între o linie și alta s-au manifestat în marile cartiere pariziene, de exemplu, de la marginea Parisului clasic, orașul luminilor, care este flancat, împachetat de banlieue-uri (cartiere periferice, n.r.), de mari cartiere de blocuri care la un moment dat arătau bine, veneau arabi, maghrebieni, locuitorii fostelor colonii, iar aici lucrurile au mers foarte prost. Criza economică cronică din mai multe țări occidentale a făcut ca diferențele dintre unii și alții să ducă și la revoltă. Nu suntem la începutul acestor tulburări. Nu suntem, mă tem, nici la sfârșitul lor", a mai spus Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel