Chirieac: Ce se va întâmpla după atentatele de la Paris și cine va avea 'enorm' de câștigat

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că atentatele de la Paris vor avea pentru Europa impactul pe care l-au avut cele de la 11 septembrie pentru Statele Unite şi restul lumii. Totodată, el consideră că, în urma atacurilor teroriste din Franța, partidele extremiste 'vor câştiga enorm'.

'Cred că nu doar politica Franţei, ci politica europeană se va schimba fundamental faţă de o mulţime de probleme care au stat prea multă vreme în suspensie. Mă refer aici la problema refugiaţilor, la situaţia gravă din Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu, la intervenţia militară, inclusiv terestră, împotriva Statului Islamic şi cred, de asemenea, că va schimba fundamental eşichierul politic european. Doamna Marine Le Pen va câştiga probabil alegerile regionale de peste o săptămână, care au loc în Franţa, şi cred că va intra şi în turul doi al prezidenţialelor franceze. De asemenea, cred că la nivel european toate partidele extremiste vor câştiga enorm', a afirmat Bogdan Chirieac, sâmbătă, într-o declaraţie acordată pentru Agerpres.

[citeste si]

În opinia analistului politic, o altă consecinţă a atentatelor va fi adâncirea prăpastiei culturale dintre creştini şi musulmani. El nu a exclus însă şi o serie de consecinţe economice.

'Franţa are relaţii excepţionale cu lumea arabă. De curând, Franţa a semnat noi contracte cu Qatar, cu Arabia Saudită, de livrare de tehnologie, de armament, de Airbus-uri, de multe alte produse de înaltă tehnologie pe care le produce Franţa şi, cu toate acestea, va fi foarte greu de explicat francezilor de ce au avut loc aceste atentate', a susţinut Bogdan Chirieac.

De asemenea, analistul politic prevede o intervenţie mai energică a Franţei în Orientul Mijlociu şi o încercare a Parisului de a convinge cât mai multe state europene să facă acelaşi lucru.

'Intoleranţă, închiderea frontierelor, refuzul primirii de imigranţi care se bucură de o largă popularitate pe continent - toate acestea se vor accentua şi, până la urmă, e uman să fie aşa. Lumea doreşte să trăiască, înainte de orice, în siguranţă, ori ce s-a întâmplat azi noapte la Paris arată că în Europa nimeni nu mai e în siguranţă, că războiul s-a mutat pe continentul european', a conchis Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel