Hillary Clinton, somată de un judecător federal să răspundă în scris cu privire la dosarul email-urilor

Un judecător federal i-a ordonat lui Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidențiale din Statele Unite, să răspundă în scris la o serie de întrebări adresate de o organizație conservatoare în legătură cu folosirea de către aceasta a unui cont personal de email în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat, relatează AFP.

Justiția americană a anunțat la începutul lunii iulie că nu va recomanda urmărirea penală a fostei secretare de stat pentru utilizarea unui server și a unui cont privat de email în perioada în care aceasta era membră a administrației Barack Obama, scrie Agerpres.

Ministrul american al Justiției, Loretta Lynch, a explicat că decizia ca Hillary Clinton să nu fie inculpată se bazează pe recomandările FBI-ului.

Cu toate acestea, organizația Judicial Watch a decis să-i intenteze un proces candidatei democrate în acest dosar.

Judecătorul Emmet Sullivan nu a acceptat principala cerere a Judicial Watch, conform căreia Hillary Clinton trebuia să depună personal mărturie, însă candidata va trebui să răspundă în scris în termen de 30 de zile la întrebările asociației, se arată în hotărârea judecătorească publicată vineri.

În martie anul trecut, Hillary Clinton a recunoscut că a trimis și primit circa 60.000 de email-uri pe contul său privat, în perioada cât a deținut funcția de secretar de stat. Ea a susținut că jumătate dintre mesaje erau private și de aceea au fost șterse. La cererea Departamentului de Stat, Clinton și stafful său au predat circa 30.000 de mesaje în decembrie 2014.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel