Harghita: Incendiu puternic, din cauza unei țigări aruncată la întâmplare

Un incendiu puternic, provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare, a afectat o locuință și mai multe anexe gospodărești din orașul Gheorgheni, unde stăteau în chirie mai multe familii.

 
 

Potrivit șefului Centrului Operațional al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, col. Ovidiu Dudu, în incendiu au ars trei grajduri, o magazie, o șură și acoperișul și mansarda locuinței, relatează Agerpres.

La locul incendiului au intervenit două autospeciale cu apă și spumă ale Detașamentului ISU din Gheorgheni, precum și trei mașini ale serviciilor voluntare din localitățile Joseni, Ciumani și Lăzarea.

De asemenea, peste 100 de persoane au sărit în ajutorul pompierilor și au adus apă de la pârâul din apropiere, purtând gălețile din mână în mână, până la locul incendiului.

Trei persoane au acuzat simptome de intoxicație cu fum, au primit primul ajutor de la echipajul SMURD prezent la fața locului, dar au refuzat să meargă la spital.

Pompierii au stabilit că focul a fost declanșat de o țigară aruncată la întâmplare.

Valoarea pagubelor provocate de flăcări se ridică la aproximativ 200.000 mii lei, iar bunurile salvate au fost evaluate la 500.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel