Guy Verhofstadt, la mitingul USR-PLUS: Vom crea o nouă mișcare în Europa

Guy_Verhofstadt
Guy_Verhofstadt

Guy Verhofstadt a participat la mitingul de vineri al Alianței USR-PLUS. 

”Mulțumesc pentru această vreme frumoasă de toamnă. Asta avem în fiecare zi, astfel mă simt confortabil. Nu știu cum vă simțiți voi. Cred că este grozav pentru că este un moment foarte important. În două zile sunt alegerile europarlamentare și știu că mereu politicienii spun că alegerile sunt importante. De data aceasta e adevărat. De ce? Pentru că pentru prima oară va exista posibilitatea de a crea o nouă Europă. Pentru prima oară cele două partide clasice, socialiștii pe de o parte și conservatorii pe de alta nu vor mai avea o majoritate în instituțiile europene. Asta înseamnă oportunitatea de a construi ceva nou. Asta vom construi împreună. Vom crea o nouă mișcare în Europa și în locul naționaliștilor, populiștilor despre care vorbesc toți, va fi acest nou grup pro-european centrist care va fi surpriza acestor alegeri. Va fi un grup cu democrați, cu progresiști, cu reformiști, cu centriști, cu mișcarea lui Emmanuel Macron, va fi un grup și va fi imposibil să se creeze o majoritate în Parlament. Vom folosi acea putere și vrem să trimitem un număr maxim de europarlamentari ai acestui nou grup”, a afirmat Guy Verhofstadt, potrivit Mediafax. 

Despre statul de drept și lupta anticorupție

Liderul grupului ALDE în PE a adăugat că Europa este una a valorilor precum democrația, libertatea, respectarea drepturilor cetățenilor, a statului de drept și a luptei anticorupției, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE.

„Europa nu este doar o monedă. Europa este în primul rând o comunitate a valorilor umane și a principiilor precum statul de drept, lupta anticorupție. Și cu siguranță că atunci când această corupție este făcută de oameni cu funcții înalte în stat vor crede că pot schimba legislația ca să scape. Această Europă a valorilor este una diferită de cea a actualului Guvern al României, diferită de Europa lui Viktor Orban. Am fost ieri (joi – n.r.) la Budapesta. Din fericire m-au lăsat să plec. Astfel sunt aici. Va fi o Europă diferită de cea a lui Kaczyński din Polonia. E o Europă care va apăra pretutindeni democrația și statul de drept", a completat Verhofstadt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel