Guvernul bagă aproape 6 milioane de lei în contul UDMR

marko bella
marko bella

Executivul a suplimentat cu 23 de milioane de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru finanţarea asociaţiilor minorităţilor naţionale, cea mai mare sumă, 5,7 milioane de lei, revenind Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), printr-o hotărâre de guvern publicată vineri în Monitorul Oficial.

Conform HG adoptate în şedinţa de joi, pe locul doi în topul alocărilor de fonduri este Uniunea Ucrainenilor din România, care primeşte 5,3 milioane de lei, urmată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, cu 2,48 milioane de lei.

Cele mai reduse alocări de fonduri prin această hotărâre de guvern le revin Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa şi Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România, câte 10.000 de lei. Printre sumele cele mai mici sunt şi fondurile primite de Uniunea Armenilor din România, 220.000 de lei.

Banii, prevăzuţi în bugetul pe anul 2010, provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului şi sunt destinaţi "sprijinirii organizaţiilor cetăţeneşti aparţinând minorităţilor naţionale altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat", se arată în actul normativ adoptat joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel