Guvern MRU, moțiune de cenzură: Vizita externă care l-a "îngropat" pe Ungureanu: Poate am greșit

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu spune că, în aprilie 2012, în ajunul moțiunii de cenzură prin care a fost înlăturat guvernul său, a ales să participe la un forum economic organizat în Polonia și nu să amâne deplasarea pentru a negocia voturi în Parlament. "Poate am greșit, nu știu", afirmă liderul PNL, care precizează că vizita la Varșovia a fost "mai curând o incidență și nu un factor declanșator".

Pe 26 aprilie 2012, anterior căderii guvernului pe care îl conducea, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu reprezenta România la a doua ediție a forumului economic China - Europa Centrală și de Est. 

Vezi AICI interviul integral

"Suntem în situația următoare. Știm că există moțiune de cenzură în ultima zi lucrătoare a săptămânii, iar miercuri, în Polonia, ai privilegiul unei întâlniri, alături de alți șase șefi de guverne și de state din Europa Centrală și de Est, unei întâlniri cu premierul Chinei, care vine cu un plan major de invistiții. Cu o ofertă investițională ce se adresa regiunii și în principal statelor din regiune (...) 

Eram pus în fața acestei opțiuni. Vă spun cum am acționat atunci. Poate am greșit, nu știu. Am ales să fiu prim ministru, nu să primesc șiruri lungi de petenți care spun că te susțin dacă oferi ceva. România trebuie să fie prezentă acolo", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, miercuri, la interviurile DC News Live.

Fostul premier a precizat că "l-am anunțat pe președintele Băsescu, am convenit să plec".

Referindu-se la momentul votării moțiunii de cenzură, Ungureanu a arătat că "au fost oameni și care erau pregătiți să-și traficheze votul. Unii au vrut poziții, alții avantaje materiale".

M. R. Ungureanu, ultimul premier român care a negociat cu chinezii: Semnăturile sunt simbolice, așteptăm primul șantier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel