Grigore Leșe, un nou turneu pe Drumul Mătăsii-VIDEO

Grigore Leșe  se pregătește să revină în India, de această dată cu un turneu, pentru a face cunoscute horele noastre.

El a adăugat că după turneul din India, va pregăti finalizarea unui nou album, pe care speră să fie lansat în 2017, cu melodii de pe Drumul Mătăsii.

"O să am un turneu în India, unde am mai fost, am avut concert la Calcutta. Foarte bine (primesc indienii doinele noastre n.red.), pentru că structurile muzicale de la noi se aseamănă foarte mult cu structurile din Orient. Se spune așa, că oamenii de la o anumită altitudine, cântă la fel sau aproape la fel. Eu întotdeauna spun că muzica îi peste tot la fel. Am cântat și cu iranieni, cu sirieni, cu armeni, cu chinezi, cu coreeni, cu irlandezi, cu ucrainieni, cu unguri, cu sârbi, cu bulgari. E o muzică pe lumea asta. E o singură muzică. Muzica adună oamenii, asta o mai rămas. Șansa noastră să ne adunăm împreună și să fim iertători, șansa noastră este una, muzica", a afirmat Grigore Leșe pentru Agerpres.

De asemenea, el a precizat că în materialul discografic aflat în pregătire sunt melodii de pe Drumul Mătăsii, după ce a susținut concerte cu artiști din mai multe țări asiatice. "Discografic am un material cu muzici de pe Drumul Mătăsii. Am susținut concerte cu pakistanezi, sirieni, armeni, iranieni și este un material în pregătire. La anul va apare un material. Întotdeauna când vrei să editezi un material, trebuie să vii cu ceva nou, cu un material inedit, să nu te repeți, că dacă te repeți, trebuie să schimbi locul și oamenii. Eu vă spun cum îs lucrurile pe lumea asta", a mai spus Grigore Leșe.

[citeste si]

Nefiind adeptul înregistrărilor, Grigore Leșe nu are un material discografic numeros, însă toate producțiile muzicale de până acum — "Cântec pastoral" (1996, Casa de Discuri "Amori", Lausanne), "Cântece de Cătănie" (2002) și "Hori" (2003, Societatea de Concerte Bistrița), "Horile Vieții" și "Așteptând Crăciunul' (2004, Casa de Discuri "Roton" — poartă amprenta autenticității și a bunului gust. În 2008, Radio France, prin Casa de Discuri OCORA, Paris, îi editează un CD pentru piața internațională.

Muzica sa se regăsește în coloana sonoră a filmelor "Faraonul" (2003), în regia lui Sinisa Dragin, și "Gunpowder, Treason and Plot", o producție BBC 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel