Grevă CFR. Se extinde în toată țara

Greva spontană declanşată miercuri de angajaţi feroviari s-ar putea extinde la toate regionalele, pe fondul nemulţumirilor salariale, la care se adaugă lipsa echipamentului de lucru, condiţiile improprii de lucru şi lipsa combustibilului pentru încălzirea spaţiilor tehnice, a declarat  Florin Dobrescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Drum de Fier. 

Florin Dobrescu a explicat că marţi, 21 martie, a expirat Contractul Colectiv de Muncă şi, deşi conducerea CFR SA a venit cu propunerea unei creşteri a fondului de salarii cu 22,5%, aceasta nu are bază legală, întrucât bugetul companiei încă nu este aprobat. 

"Începând de astăzi (miercuri - n. r.) nu mai avem Contract Colectiv de Muncă. Ultimele negocieri le-am avut ieri, când administraţia a venit cu propunerea, dar fără bază legală, fără buget aprobat şi, în condiţiile date, noi nu mai puteam continua negocierile pentru că nu mai aveam ce să negociem. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi şi, neavând Contract Colectiv de Muncă, nu au mai vrut să muncească. Au luat hotărârea să oprească spontan lucrul. Deci, e o grevă necontrolată de sindicate, pentru că nu e declarată de noi grevă, dar asta e situaţia! Nemulţumirea lor se manifestă prin oprirea lucrului. Ei îşi manifestă de mult dorinţa asta, pentru că în ramura mea, de exemplu, 80% sunt cu salariul minim pe economie. Nu se poate! Oamenii răspund de siguranţa circulaţiei, de circulaţia trenurilor, de vieţi omeneşti pe salariul minim. Deci, nu se mai poate continua în condiţiile astea, iar administraţia nu a prezentat nimic concret şi corect ca să ne convingă pe noi, sindicaliştii de la masă, că va fi certă negocierea asta şi creşterea de salarii va fi corespunzătoare aşa cum s-a propus, a precizat liderul sindical. 

Acesta a adăugat că are semnale că greva spontană s-ar putea extinde, în prezent aceasta manifestându-se la nivelul a şapte din cele opt regionale existente, adică în Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, mai puţin Constanţa, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel