EXCLUSIV  Greșeală importantă în Postul Paștelui, în Săptămâna Patimilor. Părintele Petru Ginerică, explicații

Părintele Petru Ginerică, preot paroh al Parohiei Bârseștii de Jos - Teleorman, a vorbit, pentru DC News, despre importanța postului în viața creștinului ortodox, mai ales în Săptămâna Mare.

Părintele Petru Ginerică ne-a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care o facem în Postul Paștelui: să ne judecăm între noi dacă postim sau nu.

DC News: Ce înseamnă Postul și care sunt beneficiile Postului? De ce este important să îl ținem?

'Binecuvântați creștini, postul este foarte important pentru viața duhovnicească, acest lucru putând să înțelegem și din Evanghelia Mântuitorului în care vindecă un demonizat lunatic și despre care spunea că acel neam de demoni nu iese decât numai cu post si rugăciune. Iată, așadar că postul este cel mai mare acoperământ al creștinului, atunci când este unit cu rugăciunea.

Postul este un urcuș duhovnicesc, iar cel dintâi post este cel de mâncare, în care ne înfrânăm de la alimentele de origină animală, lactate, undelemn și vin. Urmează apoi postul prin care suntem mai atenți la slăbiciunile comportamentului nostru, acesta lucrare fiind una mai anevoioasă decât abstinența alimentară, dar fără postul mai ușor de mâncare, nu vom putea fi mai buni în comportament, pentru ca cel dintâi reprezintă o formare a voinței pentru cel de-al doilea.', a spus părintele Petru Ginerică.

'Apoi avem posibilitatea să ținem un post de voie sau un regim de nevoie, întrucât postul de alimente este și un dar al lui Dumnezeu pentru sănătatea omului. Cât de sănătos era omul, când mânca, când și când carne, iar cât de mult se nevoiește acum când tendința consumului de grăsimi și de produse de origine animală a crescut atât de mult. Postul se cuvine să fie ținut întotdeauna după puterea fiecăruia, în smerenie și bucurie. Pentru că cel ce nu mănâncă, pentru Dumnezeu nu mănâncă, iar cel ce mănâncă, pentru Dumnezeu mănâncă. Și se cuvine să nu se judece unul pe altul.

'Smerenia, înseamnă aici de a nu ne considera mai buni decât cei care nu postesc și de a nu arăta celorlalți osteneala noastră, postul fiind o osteneală cât mai intimă, a sufletului nostru. Postul ajută mult și spiritual și energetic și pentru sănătate, fiind o mare comoară și un dar pentru viața noastră. Cu multe ne putem înșela, dar niciodată atunci când alegem să fim mai buni și să iubim mai mult. Să nu căutăm aprecierea oamenilor, ci binecuvântarea si aprecierea lui Dumnezeu și pacea interioară.' a spus părintele Petru Ginerică, pentru DC News.

DC News: Care este mesajul dumneavoastră cu ocazia Sfintelor Paști?


'Să ne ostenim cu drag să fim mai buni, să săvârșim cât de mult putem binele, să respectăm Sfânta Biserică și Sfintele Slujbe și să devenim o flacără de iubire și de bine pe acest pământ. Nimic nu poate fi mai frumos decât sa fii o candelă vie și să arzi pentru bine, pentru iubire, pentru Hristos. Vă doresc sărbători ale Învierii Domnului cu sănătate, cu bucurie, cu pace si iubire! Doamne ajuta, tuturor!'

Citește și - Părintele Petru Ginerică face „minuni” în Biserica Copiilor dintr-un sat din Teleorman. Povestea unui preot care are grijă de peste 100 de micuți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel