EXCLUSIV  Greşeala care i-ar putea costa pe liberali la alegeri. Pippidi: Nu asta o să întărească partidul

Sursa foto: Facebook Siegfred Muresan
Sursa foto: Facebook Siegfred Muresan

Într-un interviu acordat DC News, politologul Alina-Mungiu Pippidi a vorbit despre situaţia din interiorul PNL, partid care, deşi a câştigat alegerile europarlamentare, "nu e într-o pasă bună".

Alina-Mungiu Pippidi a vorbit despre faptul că partidele de centru-dreapta au fost nevoite să preia şi ele mesajele anticorupţie transmise de către populişti, pentru a-şi atrage electoratul, afirmând că acest lucru s-a întâmplat şi în România, PNL preluând acest mesaj de la USR.

"Din cauză că populiştii spun că vechea clasă politică e coruptă, trebuie să spună asta şi partidele de centru, că altfel pierd alegerile. PNL a încercat să preia discursul mai dinainte, dar problema e că lumea, pe bună dreptate, nu-i credea, pentru că au fost şi ei în atâtea guvernări.

După părerea mea, PNL nu e într-o pasă bună, în ciuda faptului că pe hârtie a obţinut aceste scoruri. Dacă un partid face ceea ce fac ei, adică îşi reformează partidul cu listă venită de sus în jos aşa cum am văzut că fac la Bucureşti, înseamnă că rolul său principal, acela de a fi o asociaţie reprezentativă în care te consulţi cu baza e pierdut. S-a ajuns la concluzia că, întrucât asociaţia e nereprezentativă, mai bine impunem pe cei care să o conducă de sus în jos. Mie nu mi se pare calea de redresare, nu mi se pare că asta o să întărească partidul", a declarat Alina-Mungiu Pippidi. 

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel