Grecia: Soția l-a salvat pe ministrul Varoufakis de un atac al anarhiștilor

Ministrul de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, a fost atacat de un grup de anarhiști în timp ce lua masa la un restaurant din Atena. Liderul Syriza a scăpat nevătămat cu ajutorul soției, care l-a luat în brațe pentru a-l proteja de agresiune.

Yanis Varoufakis este cel mai cunoscut membru al guvernului Syriza, iar presa internațională îl numește starul rock al Executivului elen. Personaj polarizant, oficialul se află în miezul intrigilor de la Bruxelles, unde Grecia negociază un nou acord cu creditorii zonei euro.

Marți seară, Varoufakis și soția sa, artista Dane Stratou, luau cina cu prietenii în zona Exarchia, din capitala Greciei, când un grup de protestatari de stânga i-au confruntat pentru a le cere "să părăsească zona".

Potrivit unui comunicat emis de biroul ministrului, și citat de The Independent, atacatorii aveau fața acoperită și au aruncat cu obiecte de sticlă în cuplul aflat în curtea restaurantului.

Varoufakis susține că soția sa l-a luat în brațe în timp ce protestatarii" au încercat preț de câteva secunde să ajungă la mine fără să o lovească pe ea", pentru ca ulterior să se retragă.

Oficialul susține că atacatorii au părăsit curtea restaurantului "înjurând și amenințând", iar mai apoi i-au așteptat în stradă pe Varoufakis și pe soția sa. "Am început un dialog cu ei, spunându-le că vreau să-i ascult, chiar dacă asta ar însemna să fiu lovit, După 15 minute de discuții încordare, dar non-violente, spiritele s-au calmat", a comunicat ministrul.

Presa locală scrie că în incident au fost implicați 10 anarhiști și că Varoufakis și soția sa au părăsit nevătămați restaurantul cu motocicleta.

Grecia: Guvernul Syriza exclude noi alegeri anticipate, dar propune un referendum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel