Urmărește emisiunea live


Grecia: Guvernul Syriza exclude noi alegeri anticipate, dar propune un referendum

Premierul grec Alexis Tsipras spune că va propune un referendum privind măsurile de austeritate dacă negocierile cu creditorii internaționali vor eșua.

Liderul Syriza a acordat luni un interviu televiziunii elene Star Tv în care a vorbit despre relația cu cancelarul german Angela Merkel, încrederea în Yanis Varoufakis și o eventuală înțelegere cu creditorii.

"În ciuda tuturor dificultăților, există o mare probabilitate ca noi să ieșim învingători din aceste negocieri. Nu ne putem panica. Cine se panichează, pierde", a declarat Tsipras, conform Der Spiegel.

Premierul grec a spus că se așteaptă să încheie un acord cu creditorii până la 9 mai. În joc este un pachet de salvare financiară în valoare de 7,2 milarde de euro. Atena are nevoie de bani pentru a-și achita datoriile externe și pentru a plăti pensiile și salariile. Până la 12 mai, Grecia trebuie să achite o rată de 700 de milioane de euro către Fondul Monetar Internațional.

Chiar dacă negocierile eșuează, Tsipras exclude categoric alegerile anticipate. Cu toate astea, prim-ministrul a sugerat că soluția alternativă ar putea fi un referendum. "Dacă nu va exista o înțelegere acceptabilă, oamenii vor decide; fără noi alegeri, vreau să lămuresc asta", a declarat Alexis Tsipras.

Tsipras a precizat că ministrul de Finanțe Yanis Varoufakis va continua să conducă negocierile din partea Greciei, în ciuda relației tensionate pe care acesta o are cu ceilalți finanțiști din zona euro.

Ministrul Varoufakis, starul guvernului Greciei, făcut praf de lideri UE: Amator, jucător, pierde-vreme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel