Grecia: FMI "va continua să lucreze" pentru a se ajunge la stabilitate financiară

FMI va 'continua să lucreze' pentru a se ajunge la stabilitate financiară în Grecia, a dat asigurări, sâmbătă, Christine Lagarde, după anunțul premierului grec Alexis Tsipras privind organizarea unui referendum pe tema propunerilor de reformă, făcute de creditori în schimbul deblocării ajutorului financiar internațional.

Împreună cu ceilalți creditori, 'noi ne-am adaptat constant abordările, am progresat în negocieri cu un obiectiv dublu: de a readuce stabilitatea financiară' în Grecia și 'de a permite dezvoltarea creșterii și competitivității' țării, a afirmat dna Lagarde, înainte de reuniunea de la Bruxelles a miniștrilor de finanțe din zona euro, după cum relatează AFP.

'Aceasta presupune o abordare echilibrată cu reforme structurale și o consolidare bugetară propice creșterii și, pe de altă parte, o susținere financiară din partea europenilor', a adăugat Christine Lagarde. 'Este ceea ce noi am recomandat mereu și o voi spune din nou', a mai declarat directorul FMI.

Citește și: Grecia. Cozi la cozi pentru a retrage bani din bancomate, după anunţul referendumului

FMI, unul din creditorii Greciei alături de Banca Centrală Europeană și țările din zona euro, susține ca datoria Greciei, estimată la aproape 180% din PIB, să revină la un nivel sustenabil. Aceasta ar însemna un nou gest din partea europenilor, sinonim, în opinia lor, cu pierderi financiare. Multe state europene, în special Germania, refuză un astfel de gest, considerând că au făcut destul pentru Grecia.

Premierul Alexis Tsipras a anunțat în noaptea de vineri spre sâmbătă organizarea, la 5 iulie, a unui referendum în legătură cu acceptarea sau nu a condițiilor puse de creditorii Greciei, condiții pe care el le-a calificat drept 'umilitoare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel