Grecia. Cozi la cozi pentru a retrage bani din bancomate, după anunţul referendumului

Grecii au luat cu asalt   bancomatele, după ce premierul Alexis Tsipras a anunţat organizarea unui referendum la 5 iulie pe tema propunerilor creditorilor internaţionali, relatează Daily Telegraph în ediţia electronică.

Oameni obişnuiţi s-au aşezat la cozi în faţa băncilor din Grecia, la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, pentru a-şi retrage banii.

"Lucrurile sunt incerte. Nu ştim ce ne aşteaptă mâine", a declarat Lambros Pentas, un funcţionar grec care aştepta la rând.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anunţat vineri seară că Grecia va organiza la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor creditorilor săi internaţionali.

Citește și: Grecia: Alexis Tsipras anunță organizarea unui referendum pe 5 iulie

Alegătorii trebuie să decidă dacă Guvernul trebuie să accepte sau nu condiţiile puse de Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană.

Grecia mai mare de primit 7,2 miliarde de euro din programul de salvare în valoare de 240 de miliarde de euro, însă liderii eleni şi reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI trebuie să ajungă la un acord asupra programului de reforme pentru deblocarea finanţării. În lipsa fondurilor, Grecia riscă să nu poată plăti FMI datorii de 1,54 miliarde de euro scadente pe 30 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel