Greșeală strategică a lui Iohannis în campania electorală

Liderul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, i-a ridicat mingea la fileu premierului Victor Ponta după ce a ieșit la atac împotriva șefului PSD în scandalul ofițerului acoperit, reluând tema și argumentele președintelui Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a insistat, de la înscrierea în cursa prezidențială, că va face o campanie pozitivă, care implică abținerea de la atacuri și focalizarea pe propriile proiecte, nu pe demolarea adversarului.  Liderul ACL a respectat acest deziderat, până la momentul "dezvălurii" președintelui Băsescu despre presupusul trecut al lui Ponta în slujba serviciilor secrete. 

În ziua imediat următoare acuzațiilor președintelui, Iohannis a susținut o declarație de presă care contrastează cu stilul de campanie autoimpus. Klaus Iohannis a lansat atacuri virulente împotriva lui Ponta, în baza acuzațiilor președintelui Băsescu, fără ca, de exemplu, să pună sub semnul îndoielii afirmațiile neprobate ale șefului statului.

Elena Udrea arată ce a urmărit Traian Băsescu prin lansarea temei ofițerului acoperit

Iohannis a declarat, între altele, că Ponta nu poate fi președinte pentru că este "un politician mincinos, duplicitar și manevrat". "Președintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găști de partid. Eu sunt un om liber. Victor Ponta este un politician manevrat", a apreciat Iohannis. 

Klaus Iohannis a abdicat de la principiul campaniei pozitive și s-a inserat în războiul Ponta - Băsescu, atacându-l pe primul cu acuzațiile celui de-al doilea. Astfel, șeful PNL i-a oferit muniție premierului Victor Ponta și PSD-ului, care au susținut constant că șeful PNL este "omul lui Băsescu". În prima reacție mai detaliată la acuzațiile lui Băsescu, Ponta a profitat de greșeala lui Iohannis și s-a concentrat pe contracadidatul său din toamnă, nu pe acuzațiile președintelui, denunțând o alianță a liberalului cu Băsescu.

Iohannis, prins în foc încrucișat

Simultan, Iohannis trebuie să facă față și atacurilor Elenei Udrea. Liberalul este prima țintă a șefei PMP în primul tur, care, pentru a ajunge în finala cu Ponta, trebuie să prindă locul al doilea, pe care deocamdată se află Iohannis, potrivit sondajelor.

Într-un interviu acordat miercuri DC News Live, Udrea a vorbit despre existența unei alianțe Iohannis - Ponta. Întrebată dacă este de părere că liberalul și social-democratul sunt protagoniștii unui blat, Udrea a răspuns: "În mod clar. Nu am niciun dubiu". Ea a adăugat că este "singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta în turul II. Nici nu sunt convinsă că (Iohannis) dorește lucrul acesta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel