Greșeală gravă a statului: Venituri SUPRAEVALUATE

Veniturile la bugetului de stat au fost supraestimate la realizarea programului pe 2015, acestea realizându-se doar în proporţie de 96,6%, cele mai importante decalaje fiind consemnate la venituri de dobânzi, cu un grad de realizare a programului de doar 19,4%, şi la fonduri europene, cu 53%. 

Datele provin din raportul de audit privind Contul general anual de execuţie a bugetului de stat pe anul 2015, realizat de Curtea de Coturi. 

"Se constată, în ansamblu, dacă ne referim la veniturile totale ale bugetului de stat, o uşoară supraestimare a acestora, valoarea totală a încasărilor de 103,77 miliarde de lei reprezentând 96,6% din prevederile iniţiale", se menţionează în raport. 

Potrivit documentului, supraestimări semnificative ale veniturilor bugetului de stat în etapa iniţială de elaborare a bugetului de stat se întâlnesc la veniturile din dobânzi, unde s-a prevăzut încasarea a 150,5 milioane de lei dar s-au încasat doar 29,2 milioane lei (19,4% din încasările estimate). 

Şi sumele primite de la UE sau alţi donatori în contul plăţilor efectuate şi prefinanţări au fost supraestimate, având în vedere că s-a prevăzut încasarea a 11,4 miliarde de lei, dar s-au încasat doar 6,033 miliarde (53% din încasările estimate). 

La impozitul pe construcţii, s-a prevăzut încasarea a 1,6 miliarde de lei, dar s-au încasat doar 1,05 miliarde (67,7%), la alte impozite şi taxe fiscale s-a prevăzut încasarea a 7,1 milioane de lei, dar s-au încasat doar 5,4 milioane (76,1%), informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel