Grapini a vorbit în plenul Parlamentului European despre condamnarea lui Voiculescu

Foto: captură Antena 3
Foto: captură Antena 3

Europarlamentatul Maria Grapini a vorbit în plenul Parlamentului European despre dosarul lui Dan Voiculescu, care, susține liderul PC, este de natură să aducă atingere libertății presei.

"Doresc să trag un semnal privind suspiciunile solide, bazate pe fapte, cu privire la existența procesului politic și cu privire la punerea în pericol a libertății presei în țara mea", a spus Grapini, într-un discurs citit în limba română în plenul Parlamentului European.

Maria Grapini a sugerat că dosarul lui Voiculescu a fost accelerat după dezvălurile făcute de Antena 3 despre fratele președintelui Traian Băsescu.

"Termenele nerezonabile, de doar o zi, în timpul vacanței judecătorești, fără să admită niciuna dintre cele 124 de excepții ridicate de avocați, neadmiterea expertizei neutre așa cum solicita Curtea Constituțiobnală, au dus la condamnarea a 12 oameni printre care cercetărori de prestigiu, omul politic, fondator al trustului de presă care a relatat știrea primind pedeapsa maximă de 10 ani.

În final s-a procedat la confiscarea extinsă aplicată terților care au făcut parte din proces și nu s-au putut apăra, luându-se astfel măsuri de strangulare economică asupra postului care a făcut dezvăluirea. Iată deci cum libertatea presei este amenințată iar drepturile cetățenești la apărare sunt încălcate", a mai spus Grapini.

Sorin Ovidiu Vântu îl apără pe Dan Voiculescu: "Nu-l simpatizam, acuz doar barbaria cu care a fost tratat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel