Grădiniţele şi creşa rămân închise. Anunțul autorităților locale din Miercurea Ciuc

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a anunțat că grădinițele și creșa din oraș vor rămâne închise. 

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că atât creşa, cât şi grădiniţele din oraş vor rămâne închise, întrucât numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din zonă este ridicat şi trebuie eliminat orice risc de îmbolnăvire.

"Astăzi (luni-nr), Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a decis că nu se deschide, deocamdată, creşa şi nici unităţile de învăţământ preuniversitar în zona aceasta a grădiniţelor cu program normal şi program prelungit. Şi această decizie am luat-o după ce ne-am consultat cu directoarea Direcţiei de Sănătate Publică, pentru că noi, în acest sens avem mai puţină experienţă (...) şi este o problemă de sănătate publică. Dânsa ne-a învederat două aspecte: pe de o parte faptul că riscul este major în incinte închise şi este semnificativ mai mare în incinte închise dacă se stă mult împreună. Ori, atât creşa cât şi grădiniţa, cu program normal sau prelungit, eminamente, prin caracterul ei de activitate social-educativă, este activitate de grup a copiilor. (...) Şi aceasta a fost poziţia noastră care a fost adoptată de CLSU în unanimitate, cu o condiţie: până când vor fi cinci zile succesive fără niciun caz nou în zona Ciuc", a declarat Raduly Robert Kalman.

Servicii educative pe timpul verii 



Acesta a mai precizat că peste 120 de părinţi ar avea nevoie de servicii educative pe timpul verii, atât în grădiniţe, cât şi la creşă, urmând să se poarte discuţii cu aceştia, pentru găsirea unei soluţii

"Noi, în următoarea perioadă, încercăm să intrăm în contact şi cu aceşti părinţi, să ne mai sfătuim şi cu ei, respectiv să culegem mai multe informaţii în legătură cu urgenţa şi cu impedimentul care n-ar putea fi depăşit altfel decât cu eventuala redeschidere a creşei, respectivei a uneia sau a două grădiniţe. (...) O să găsim o soluţie, însă am vrea ca riscurile să fie totuşi mult mai mici decât sunt astăzi, pentru a putea, cu liniştită inimă, să luăm această decizie de redeschidere", a mai spus Raduly Robert.

Acesta a precizat că, "pentru a ţine copiii în aer liber" se vor redeschide locurile de joacă şi terenurile de sport din cartiere, care vor funcţiona după un anumit program.

Potrivit informării Instituţiei Prefectului, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns, în Harghita, la 273, în ultimele trei zile fiind înregistrate 21 de infectări cu noul coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel