Gorj: Incendiu de pădure în zona Izvoarele Cernei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj intervine luni dimineanţa pentru lichidarea unui incendiu de pădure izbucnit pe o suprafaţă de circa 50 de hectare în zona Izvoarele Cernei, comuna Padeş, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei, Augustin Malacu. 

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit duminică dimineaţa în punctul Stânca Roşie din zona Izvoarele Cernei, la faţa locului deplasându-se reprezentanţi ISU Gorj şi ai Ocolului Silvic şi Parcului Naţional Domogled.

'Ieri (duminică - n.r.) dimineaţă în jurul orei 09,00 pe sistemul de apel 112 ISU Gorj a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu în punctul Stânca Roşie, Izvoarele Cernei. Imediat, la faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Inspectoratului, 15 subofiţeri şi un ofiţer şi forţe din cadrul Ocolului Silvic Baia de Aramă şi Parcului Naţional Domogled, în total 18 persoane. La ajungerea la faţa locului s-au luat măsuri urgente de realizare a unui dispozitiv astfel încât să nu permită propagarea incendiului. Intervenţia a fost şi este în continuare grea din cauza terenului accidentat şi lipsei comunicaţiilor. În dimineaţa zilei de luni s-au deplasat la faţa locului încă 30 de subofiţeri din cadrul Inspectoratului, sub comanda unui ofiţer, şi cinci lucrători ai Ocolului Silvic Baia de Aramă. În continuare se lucrează la lichidarea incendiului, aceasta fiind localizat şi fără a exista pericol de propagare la vecinătăţi', a spus Augustin Malacu. El a mai menţionat că incendiul a pornit de la un foc deschis, lăsat nesupravegheat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel